Şahinbey'de, KOSGEB'le uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecek

Gaziantep Şahinbey Belediyesi, KOSGEB ile birlikte yürüttüğü çalışma kapsamında, uygulamalı girişimcilik eğitimi vermeye başlıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2012 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitime katılmak isteyen kursiyerler, başvurularını 10-14 Eylül tarihleri arasında Şahinbey Belediyesi Yaşar Torun, Şıhcan Gençlik Merkezi ve Mehmet Akif Ersoy Sosyal Tesisi'ne yapabilecek.

Girişimcilik eğitimi, iş kurmak isteyip başlangıç aşamasında finansal desteğe ihtiyaç duyan tüm girişimciler için çok önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Eğitim kapsamında, üniversite, lise ve ilköğretim mezunlarından oluşan 30 kişilik dört ayrı grupta toplamda 120 girişimci adayına 70 saat eğitim verilecek. Eğitim, Şahinbey Belediyesi'ne ait belirlenen sosyal tesislerde, konusunda uzman eğitmenler eşliğinde tamamlanacak. Eğitimini tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan girişimci kursiyerler, eğitim sonrasında hazırlayacakları iş planı ile KOSGEB'e başvuru yapabilecek. Eğitimi tamamlayanlar KOSGEB'den 30 bin TL'ye kadar hibe desteği ve 70 bin TL'ye kadar faizsiz kredi desteğine başvurma hakkı da kazanacak. Uygulamalı girişimcilik eğitiminin yazılı sınavı 17 Eylül Pazartesi günü Şahinbey Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Eğitime katılmaya hak kazanan adayların listesi, 19 Eylül Çarşamba günü Şahinbey Belediyesi'ne ait sosyal tesislerde ve belediyenin web sayfasından yayınlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber