Samsun'da eğitimde bütün tedbirler alındı

Yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde okullarda suç ve şiddete karşı alınacak tedbirler yine gündemde.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençleri esrar, alkol ve sigara gibi zararlı alışkanlıklardan korumak, suç ve şiddetten uzak tutmak için başta Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere Emniyet Müdürlüğü de tedbirlerini aldı.

EMNİYET VE MİLLİ EĞİTİM TEDBİRLERİ ALDI

Samsun İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, okullarda öğrencilerin giriş ve çıkış saatlerinde polis ekiplerinin görev yapacağını ve şüpheli şahıslara ise göz açtırılmayacağı bildirdi. Müdür Çelik, okul çevresinin ise sık sık kontrol edileceğini kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çora ise okul yönetimlerine ve öğretmenlere seslenerek, suç ve şiddete karşı daha duyarlı olmalarını istedi.

ŞİDDET OLAYLARI ÇOCUKLARIN YAŞAMINI ETKİLİYOR

Okullarda suç ve şiddet olaylarının yaşanmasının gençlerin yaşamını ve karakterini büyük oranda etkileyeceğine dikkat çeken Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Ergen ve Çocuk Ruh Sağlığı Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Koray Karabekiroğlu, bu konularda eğitimcilerin sergileyeceği performansın büyük önem taşıdığını kaydetti.

Güvenli bir okulun hangi özellikler taşıdığını anlatan Doç. Dr. Koray Karabekiroğlu, ?Güvenli okullarda idareci, öğretmen, öğrenci ve okul çalışanları arasında iyi iletişim vardır. Bu tutum, çocukların akademik başarılarını ve davranışlarını geliştirmek üzerine kuruludur. Öğrencilerin sosyal ve duygusal ihtiyaçlarını da karşılamaya önem vermektedir. Pozitif kişisel rol modelleri sunarak öğrencilere örnek olurlar. Öğrencilere insanlar arasında farklılıklar olabileceği, bunlara saygı duyulması gerektiği, herkesin düşüncelerini özgürce ifade edebilecekleri anlatıp insanların birbirlerini dinlemelerinin önemi vurgulanır. Bütün çocuklara adaletli ve hakkaniyetli davranılır, tüm çocuklara benzer ve gelişim düzeylerine uygun sorumluluklar verilir. Şiddet yaşanan pek çok okuldaki en belirgin sorun öğrencilere eşit davranılmamasıdır." dedi.

Güvenli okullarda öğrencilere karşı ilgili bir tutum sergilendiğini ifade eden Doç. Dr. Karabekiroğlu, "Öğrencilerin kendi aralarındaki iletişimi düzenli bir şekilde gözlemler, okul yönetimi ailelerin okullarda kendilerini rahat hissetmelerini sağlar ve çocuklarının eğitim süresine daha fazla katılım göstermeleri için aileleri motive eder ve çocukları hakkında bilgilendirir." bilgisini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber