Büyükşehir, Gazi Üniversitesi ile birlikte sanat kursları düzenleyecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin istihdam artırmaya yönelik BELTEK'ine kardeş geliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazi Üniversitesi ile 13 yıldır başarıyla sürdürülen kurslara ek olarak BELSANAT projesi başlatılacak ve 'mesleki sanat' kursları ile bu işbirliği daha da güçlendirilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığında toplanan Belediye Meclisi'nde ilk gündem maddesi Türkiye'yi yasa boğan Afyonkarahisar'daki patlama oldu. Meclis'te grubu bulunan 3 partinin imzasıyla hazırlanan ve oturum başında anma metni okundu. Büyükşehir Belediyesi, BELTEK projesine kardeş getiriyor. Meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edilen Başkanlık yazısı doğrultusunda BELTEK'e ek bir protokol ile istihdamı artırma amaçlı, BELSANAT adlı yeni bir sosyal sorumluluk projesi başlatılacak. Gazi Üniversitesi ile ortaklaşa yürütülecek BELSANAT kapsamında Gazi Eğitim Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Türk Müziği Devlet Konservatuarı'nın üstün yapıları ve donanımlı kadrosu ile Ankara halkına sanat eğitimleri verilmesi planlanıyor. BELSANAT Projesinin hayata geçirilmesi ile bu alandaki istihdam sorununa katkı sunulması amaçlanıyor.

SİTELER'İN SAMSUN YOLU'NA BAKAN BİNALARI GİYDİRİLİP IŞIKLANDIRILACAK

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Siteler'de Samsun yoluna bakan binaların cephe yenilenmesine ilişkin karar, kentsel dönüşüm yasasına göre yeniden düzenlenerek, oy birliği ile kabul edildi. Buna göre Sarıcam Sokak ile Bostancık Caddesi arasındaki kalan bölümlerde, masraflar tamamen belediye bütçesinden karşılanmak üzere, bina cephelerinde değişiklik ve yenileme ile özel aydınlatma ve çevre tanzimi çalışmaları yapılacak. Telif hakkı sahibi proje müelliflerine talep etmeleri halinde, değiştirilecek cephe veya cephelerin beher metrekaresi için bir günlük net asgari ücret tutarını geçmemek üzere telif hakkı ödenecek. Bina sahipleri veya kat maliklerinden yasanın öngördüğü şekilde izin alınacak, anlaşma yapılamayan binalar ise kamulaştırılacak.

Meclis'te ayrıca, Rüzgarlı Sokak ile Kazım Karabekir Caddesi arasındaki kalan tüm cadde ve sokaklarda, bina sahipleri veya kat maliklerinden yasanın öngördüğü şekilde izin alınması durumunda, masrafların tamamının belediye bütçesinden karşılanması kaydıyla, çevre tanzimi çalışmaları yapılacak.

Ankara'da yaşayan özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarının oyuncaktan mahrum olarak yaşadıkları bilgisi doğrultusunda bir önerge hazırlayan Meclis üyeleri, ihtiyaç sahibi vatandaşlara bölgelerde ücretsiz olarak top, bebek ve benzeri oyuncaklar ile zeka geliştirici oyuncaklar dağıtılması ve bu yönde çocukların bedensel, zihinsel ve psikolojik açıdan gelişmelerine yardımcı olunması yönünde sevindirici bir karara da imza attı. Büyükşehir Belediyesi'ne, 'yeşil alanlarından park ve bahçe olarak çevredeki halkın da yararlanacağı' şekilde taahhütname veren sitelerin çevre düzenlemesi ücretsiz yapılacak, bahçelerine oyuncak ve spor aletleri konulabilecek.

ANKARA'NIN TANITIMI İÇİN 100 BİN TİŞÖRT DAĞITILACAK

Meclis'te ayrıca Ankara'nın tanıtımı için Ankara temasını işleyen 100 bin adet tişört ve şapkanın da ücretsiz dağıtılmasına oybirliği ile karar verildi. Ankara'da bol miktarda İstanbul tişörtüyle gezen gençler gördüğüne dikkat çeken Başkan Gökçek, ?Ankara yok. Bunu hazmedemiyorum. Bunun için böyle bir karar almak istedik. Desinatörlere çizdirip, Ankara imajının yerleşmesini istiyoruz. Ücretsiz dağıtalım diyoruz. Kaliteli olsun ki üstlerinde kalsın? diye konuştu. Meclis üyeleri de Başkan Gökçek'e ?Bir gün hepimiz giyip gelelim, hatta üzerimizde tişörtlerle Kızılay'da tişört dağıtalım? gibi önerilerde bulundu.

Engelli ve yaşlılar için üst geçitlere Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan asansörlerin, daha önce sıklıkla yaşanan tahribatlara ve kullanılamaz duruma getirilmesine yönelik çözüm getirildi. Yaya alt ve üst geçitleri ile raylı sistemlerdeki asansörlere tanımlı kartlarla binilmesi, bu kartların 60 yaş üstü vatandaşlar ile engelli vatandaşlara ücretsiz olarak verilmesi de Meclis üyelerini 'evet' oyuyla karara bağlandı.

YEŞİL ALANLARDA ÜCRETSİZ İNTERNET

Büyükşehir Belediyesi'ne ait park, bahçe, rekreasyon alanları, sosyal tesis, spor alanı ve belediyece uygun görülecek diğer yerlere wi-fi bağlantıları yapılması ve halkın ücretsiz olarak bunlardan yararlanmasını sağlamak için gerekli çalışmaların yapılması da meclis üyeleri tarafından kabul edildi. Bu konuda ücretsiz reklam yapması karşılığı bu hizmeti ücretsiz olarak verecek operatörlerle anlaşma yapılması konusunda da genel sekreterliğin yetkili kılınması kararlaştırıldı.

Kendi arıtma tesislerini yapmak suretiyle arıtacakları sularını yeşil alanlarında kullanmak isteyen sitelerin talebi üzerine ASKİ'ye atık su parasını aynen ödenmeye devam edileceğine ilişkin taahhütname verilmesi kaydıyla sitelere bu iznin verilmesi ve sitenin kendi arıtacağı suyu kendisinin ayrıca bir ücret ödemeden kullanılmasını oy birliğiyle uygun gördü. Camilere ve mescitlere vakumlu halı yıkama ve süpürme makinesi ile yıkama şampuanları ücretsiz olarak verilecek, talep edilmesi halinde tamirat işleri, ses düzeni bakım ve onarımı yapılacak veya yenilenecek. Etimesgut'ta bulunan 309 Sokak'ın ismi 'Emiryaman' olarak değiştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber