Bursa'ya yılda 90 milyon dolar gelecek

AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, otomotiv test merkezi ile Karacabey'e 130 milyon dolarlık yatırım geleceğini söyledi. Matlı, projenin gerçekleşmesi durumunda yaklaşık bin kişilik istihdam ve 90 milyon dolar civarında bir katma değer sağlayacağını kaydetti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı TSE Genel Sekreteri Üzeyir Karagöz'le görüşen Önder Matlı, Otomotiv Test Merkezi kurulması için birçok ilin yarıştığını, fakat bu projenin Bursa'ya ve Karacabey'e kazandırılmasının bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Matlı, şunları dile getirdi: ?TSE tarafından öz kaynaklar kullanılarak yapılması planlanan ve yaklaşık 130 milyon dolara mal olması beklenen, uluslararası standartlardaki bu merkezin sadece Türkiye'de üretimi yapılan otomobillerin değil aynı zamanda dünyanın her yerinden otomobil firmalarının yeni modellerinin testleri yapılarak uygun olanların üretime geçilmesine izin verilen bir merkez olacak. Bu projenin yeri konusunda ise Karacabey ilçemizde bulunan TİGEM'e ait tarıma elverişli olmadığından dolayı kullanılmayan 3 bin dekar arazinin değerlendirilmesi halinde çeşitli büyüklükte hız pistleri ile otomobil ve savunma sanayinde kullanılacak araçların teknik testlerinin yapıldığı bir merkez olacak.?

AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, bölgede aynı zamanda otomotiv firmalarının Ar-Ge laboratuvarları ve Teknopark'ın da bulunduğunu dile getirdi. Projenin gerçekleşmesi durumunda yaklaşık bin kişilik istihdam ve 90 milyon dolar civarında bir katma değer sağlayacağını kaydeden Matlı, şöyle devam etti: ?Biz Bursamızın dünya otomotiv pazarındaki alt yapısına güveniyoruz. Bu Test Merkezi aynı zamanda yerli otomobil üretiminin beyni olacak. Etrafına kurulan teknoparkla tarım arazilerimize zarar vermeden birçok insanımızın istihdam edileceği bir merkez olacaktır. Bu konuda TİGEM arazisinin tahsisi konusunda ilgili bakanlıklar arasında devam eden süreci en kısa zamanda sonuçlandırmak için çalışıyoruz. Ben bu yatırımın Bursamız için gerekli olduğuna inanıyor, tüm sektörün bize bu konuda destek olmasını bekliyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber