Mezarlık ve defin ücreti kalkıyor

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, mezarlık ve defin hizmetlerinden herhangi bir ücret alınmaması noktasında son karırını yarın verecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, mezarlık ve defin hizmetlerinden herhangi bir ücret alınmaması noktasında son karırını yarın verecek. Ancak buna rağmen aile mezarlıklarında ücret alınmasına devam edileceği kaydedildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi, '2012 Yılı Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci birleşimi gerçekleştirdi. Meclis Toplantı Salonu'ndaki oturuma; Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz başkanlık yaptı. Merkez ilçe Seyhan sınırları içerisinde yer alan Mithatpaşa, Denizli, Namıkkemal, Gazipaşa ve Döşeme mahallelerini kapsayan 290 hektarlık alan ile ilgili olarak Seyhan Belediye Meclisi'nce onaylanan 1.-2.-3.-4. ve 5. etap 1/1.000 ölçekli revizyon uygulama imar planlarına ait komisyon raporları yapılan görüşmelerin ardından oybirliği ile müdürlüğüne iade edildi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANI SINIRLARININ GENİŞLETİLMESİ

Yine merkez ilçe Seyhan'a bağlı Sümer, Yenibaraj ve Yeşilyurt mahallelerini kapsayan 230 hektarlık alan ile ilgili olarak hazırlanan ve Seyhan Belediye Meclisi'nce de onaylanan 1.-2.-3. ve 4. etap 1/1.000 ölçekli revizyon uygulama imar planlarına ait komisyon raporları da müdürlüğüne iade edilmesi kararlaştırıldı. Aynı oturumda bir diğer merkez ilçe Yüreğir'e bağlı Sinanpaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı sınırlarının genişletilmesine yönelik Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 15 Haziran'da aldığı karara yönelik 3 adet itiraz dilekçesine ait komisyon raporu da oy çokluğu ile kabul edildi.

MEZARLIK VE DEFİN HİZMETLERİNDEN ALINAN ÜCRETLER MECLİS'TE

Merkez ilçe Sarıçam'da yer alan Kozan Devlet Yolu ile ilgili olarak Sarıçam Belediye Meclisi'nin 9 Ağustos 2012 tarihinde aldığı kararla onaylanan 1/1.000 ölçekli uygulama imar planına ait komisyon raporu yapılan görüşmelerin ardından oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin son maddesinde ise, mezarlık ve defin ücretleri konusu ele alındı. Meclise sunulan teklif ile birlikte mezarlık ve defin hizmetlerinden alınan ücretin, '2012 Mali Yılı Ücret Tarifesi'nden kaldırılması istendi. Söz konusu teklif, görüşmelerin ardından yeniden komisyona havale edildi.

"MEZARLIK VE DEFİN HİZMETLERİNDEN ÜCRET ALINMAYACAK"

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, insanlarımız vefat ettikleri zaman aile mezarlıkları dışındaki mezarlıklara defnedilmesi noktasında küçük de olsa ücret alındığını, artık buna bir son verilmesi noktasında meclisin önüne bir teklif sunduklarını hatırlattı. Aldırmaz, söz konusu ücretin köylerde alınmadığına dikkat çekerek, "Eğer teklif onaylanırsa merkezde de günübirlik definlerde herhangi bir ücret alınmayacak. Bunun yanında aile mezarlıklarından ücret alınmasına devam edilecek. Aksi takdirde bu işin içinden çıkamayız" dedi. Konuşmaların ardından konu, oybirliği ile komisyona havale edilirken, mezarlık ve defin hizmetlerinden alınan ücretin kaldırılması için son kararın, yarınki oturumda verileceği kaydedildi. - Adana

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber