İstanbul'da 6 bin servis aracı takipte

Tatilin bitmesi ve okulların açılması ile yeniden gündeme gelen servisler, Arvento Mobile Systems'e ait ?Servis Araçları Takip ve Kontrol Sistemi' ile uydudan yakın takibe alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Toplu Taşımacılar Birliği (İSTAB) üyesi 6 bin araçta uygulanan sistem sayesinde çocukların saat kaçta evden ayrıldığı, kaçta eve vardığı görülebiliyor. Ayrıca aracın öğrencileri alacağı yer, duraklama noktaları ve duraklama müddetleri izlenebiliyor.

Sistem, sürat yapılması halinde ilgililere ve firmaya otomatik olarak alarm göndererek uyarı yapıyor.

ARAÇ TAKİBİ İNTERNETTEN YAPILIYOR

Okulların açıldığı bu dönemde ailelerin tedirgin olduğunu belirten Arvento Mobile Systems Genel Müdürü Özer Hıncal, İstanbul'da servislerde kullanılan sistemle bu tedirginliğin biteceğini ifade etti. Servis araçlarının takibinin internetten yapıldığını aktaran Özer Hıncal, ?Takip cihazları ve GPS uydularından alınan veriler sayesinde servis araçlarının bütün hareketleri servis saatleri dâhilinde konuyla ilgili birey ve birimler tarafından takip ve kontrol ediliyor. Veliler ve okul müdürleri internete bağlanabildikleri her yerden servis araçlarını izleyebiliyor.? dedi.

Sistemin servis aracına tanımlanan sürat limitlerinin aşılması halinde muhataplarına ve servis firmasına otomatik olarak alarm gönderdiğini anlatan Hıncal, bu sayede kural ihlali yapan şoförünün anında uyarıldığına işaret etti. Hıncal, ?Bunların yanında servislerin iş, okul ve ev arasında takip edeceği yolun sisteme tanımlanması halinde izlenebilecek en kısa rota, sistem tarafından otomatik olarak belirlenebiliyor. Böylece muhtemel rota ihlalleri kontrol ediliyor. Sistem, dilendiğinde servis aracı eve yaklaştığında kişinin cep telefonuna SMS göndererek, gereksiz yere dışarıda beklenmesini de önlüyor. Sistem hem servis firmaları hem de servis hizmetini alan okullar ve veliler açısından can güvenliğinin temin edilmesinin yanında araçların kilometre bilgilerinin takip edilebilmesi ve servis firmalarının performanslarının ölçümü açısından da oldukça önemli veriler sunuyor.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber