Kentsel dönüşüme karşı çıkan esnaf, belediye meclisini basmaya kalktı

Bolu'da kenetsel dönüşüm nedeniyle taşınması planlanan Yeni Küçük Sanayi esnafından yaklaşık 30 kişilik grup, itirazlarını dile getirmek amacıyla belediye meclisi toplantısına girmeye kalkıştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 19:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Esnafları eşleri de yalnız bırakmadı. Meclis toplantısında basın açıklaması yapmak isteyen grubu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ikna etti.

Esnafların yanına gelen Bolu Belediye Başkan Alaaddin Yılmaz, esnafların temsilcisi Mehmet Öztürk ile bir görüşme yaptı. Öztürk'ü yanına alarak dönüşümün yapılacağı yeni sanayi sitesine götüren Yılmaz, burada yapılacakları anlattı. İnceleme ve Başkan Yılmaz'ın açıklamalarından ikna olan Mehmet Öztürk, Belediye Meydanı'na gelerek burada esnaflar adına basın açıklaması yaptı.

Mehmet Öztürk, ?Bizler bu ülkede üretim yapan, istihdam yaratan, katma değer kazandıran sanatkar ve üreticileriz. Bugünkü meclis toplantınızda geçmişte aldığınız taşınma kararını iptal etmenizi istiyoruz. Kararın iptali sonrasında sitemiz ile ilgili düzenleme için bir komisyon kurulmasını ve konunun çözümlenmesini istiyoruz.? dedi.

Muhtemel bir gerginliğe karşı zabıta ve polis ekipleri, belediye binasında güvenlik önlemleri aldı. Esnaflar açıklamadan sonra olaysız bir şekilde dağıldı. Yeni Küçük Sanayi Sitesi, 20 yıl önce Sanayi Bakanlığı tarafından Filiz Makarna Fabrikası karşısına kurulmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber