Kızılay-Dikmen teleferiğine yapılan itirazlar belediye meclisinde reddedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından mevcut toplu ulaşım olanaklarına alternatif olarak planlanan teleferik projelerinden Kızılay-Dikmen hattına ilişkin kamu kurumlarından güvenlik ile ilgili gelen itirazlar, yeni düzenlemeler doğrultusunda reddedildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2012 11:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, eylül ayı olağan toplantılarının ikinci gününde, Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında toplandı. Kent yaşamına ilişkin önemli kararlar alınan meclis toplantısında, Ankara'nın imar gelişimi, ulaşım planı ve yeşil alanlarına ilişkin gündem maddeleri görüşülerek, karara bağlandı.

Meclis toplantısında kentin toplu taşıma kapasitesini güçlendirecek, en önemli gündem maddelerinden biri Milli Müdafaa Caddesi ile Dikmen Vadisi 3. Etap arasında yaklaşık 5 km uzunluğunda yapılması planlanan Kızılay-Dikmen Teleferik Hattı'na ilişkin oldu. Teleferik hattı güzergahında bulunan 20'e yakın kamu kurum ve kuruluşlarından gelen güvenlik sıkıntılarına ilişkin bilgi ve görüşlerin özetlendiği raporda, yapılan itirazlar, yeni düzenlemeler doğrultusunda reddedildi.

EGO Genel Müdürlüğü'nün, yeni hat projesinde güzergah değiştirilerek itirazlara konu olan parsellerde hat izdüşümünün kaydırıldığı, güvenlik endişelerinin en aza indirilmesi için gerekli müdahalelerin yapıldığı, itirazların bu doğrultuda değerlendirilmesi gerekçesiyle güvenlikle ilgili itirazların reddedildiği rapor oy çokluğu ile kabul edildi.

Daha önce İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na havale edilen bölge parklarına ilişkin raporlar da oy çokluğu ile karara bağlandı. Arka arkaya gündeme gelen raporların kabulü ile metrekaresi 30 bini geçen toplam yüzölçümü 4 milyon metrekareyi bulan 26 park alanı bölge parkı olarak ilan edildi.

4 BÖLGE RİSKLİ ALAN İLAN EDİLDİ

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ayrıca, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun çerçevesinde ?Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa, Yenimamak, Şirindere ve Dikmen Vadisi Son Etap Kentsel Dönüşüm Gelişim Proje Alanlarının? sınırlarının riskli alan olarak belirlenmesini uygun gören İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporları oy çokluğu ile kabul edildi. Raporda, bahsi geçen alanlarda yapıların ekonomik ömrünü tamamladığı, ayrıca can ve mal güvenliği açısından tehlike ve jeolojik yönden sakınca tespit edildiğinin altı çizildi.

Dikmen Vadisi Son Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Projesi'nin 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planları da Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yeniden onaylandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber