Mamak Belediye Konservatuarı ?yetenek avı'na çıkıyor

Mamak Belediye Konservatuarı; yeteneğine güvenen ve başarılı bir sanat kariyeri için ilk adımı atmak isteyenleri hafta sonu yapılacak konservatuar elemelerine bekliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2012 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konservatuar bölüm hocalarından oluşan jüri, hafta sonu yapılacak elemelerde başta Mamaklı gençler olmak üzere yeteneğine güvenenlere konservatuar kapısını aralayacak. Konservatuar içerisinde yer alan; Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, tiyatro ve halk oyunları bölümlerine yönelik gerçekleştirilecek seçmelerde başarılı olanlar Mamak Belediyesi Konservatuarı'nda iki yıllık eğitimine hak kazanacak. Elemeler daha çok genç ve orta yaş grubunda bulunan katılımcılara yönelik yapılacak. Konservatuar hocaları tarafından her bölüm için ayrı ayrı oluşturulacak jüri karşısında başarılı olan yarışmacılar sanat kariyerlerinin ilk adımı olan 2 yıllık konservatuar eğitimine başlıyor ve birbirinden tecrübeli hocalarla çalışma fırsatı elde ediyor.

Tiyatro bölümünde, diksiyon ve fonetik bilimi, oyunculuk sanatı, tiyatro tarihi, sahne bilgisi, şan, doğaçlama, halk oyunları ve halk bilimi gibi dersler profesyonel hocalar eşliğinde veriliyor. Deneyimli tiyatrocu Kenan Olpak'ın bölüm başkanlığı yürüttüğü Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu çok başarılı bir performans sergiliyor. Kent tiyatrosu yıl içerisinde birçok oyunu, tiyatro severlerle ücretsiz olarak buluşturuyor.

Bölüm başkanlığını Bircan Pullukçuoğlu'nun yürüttüğü Türk Halk Müziği bölümünde Bona, Nota, Solfej, Nazariyat ve Repertuar dersleri veriliyor. Elemelerde temel olarak yarışmacılarda müzik kulağı ve ses rengine bakan Türk Sanat Müziği bölümü daha çok orta yaş gurubuna hitap ediyor. Türk Halk Müziği bölümü ile bazı dersleri benzerlik gösteren Türk Sanat Müziği Bölüm başkanlığı Ali Toprak tarafından yürütülüyor. Bölümde, Türk Müziği Repertuarı, Türk Müziği Nazariyatı, Ritim, Türk Müziği Tarihi, Bona, Nota ve Şan dersleri veriliyor.

Konservatuar eğitimci kadrosunun çok tecrübeli ve profesyonel bir kadroyla eğitim verdiğini anlatan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ?Her insan doğuştan bir takım yeteneklerle dünyaya geliyor. Kişiler, yeteneklerini doğru bir eğitimle pekiştirirse hem kendilerine hem de topluma daha faydalı birer birey haline geldiklerini görüyoruz. Bizler yönetim olarak başta Mamaklılar olmak üzere tüm başkentlilere çeşitli şekillerde eğitim alıp kendilerini geliştirebilecekleri imkanlar sunuyoruz. Sunduğumuz bu imkanları en başarılı şekilde değerlendiren gençlerimiz başarılı bir kariyer için çok doğru bir adım atmış oluyor.? dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber