Keçiborlu'nun 60 yıllık içme suyu sorunu çözüldü

Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde yaklaşık 60 yıldır içme suyu hattının değişmemesinden dolayı içme suyu şebekesinde yaşanan sıkıntı çözüme kavuştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2012 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara ve Antalya'dan gelen İller Bankası yetkilileri, ihaleyi alan Halil Ergun Sarıgül Antep İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi iş ortaklığı temsilcileri ve Keçiborlu Belediyesi arasında protokol imzanarak müteahhit firma temsilcilerine yer teslimi yapıldı. Yapılan anlaşma ile projenin tamamlanması için verilen 20 aylık süre başlamış oldu. Protokolün imzalanmasında İller Bankası Bölge Müdürü Yakup Koç, İller Bankası Genel Müdürlük yetkilileri, Keçiborlu'daki siyasi partilerin ilçe başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve ihaleyi alan firma yetkilileri hazır bulundu.

İçme suyunda yaşanan sıkıntının çözüme kavuşmasından dolayı duyduğu mutluluğunu dile getiren Belediye Başkanı Turgut Soykan, Eldere içme suyu ile ilgili başlangıçtan bu güne yapılan çalışmaları şöyle anlattı: "2 yıldan fazladır süren yasal prosedürler nihayet bugün bitti. Yarından itibaren artık müteahhit firma Keçiborlu'ya içme suyumuzu getirmek için çalışacak. İlçemizi, ilçe halkımızı bazı zorluklar bekliyor. Şehir içi şebeke çalışmaları sırasında yollar, sokaklar kazılacak, sular patlayacak, toz, toprak zor günlerimiz olacak. Ama bir tek şeye ihtiyacımız olacak: Sabır. Halkımız sorununa sahip çıkmıştır. Yapılan bağışlar bunu gösteriyor. Belediye olarak bizler işimizi yapan firmalara yardımcı olacağız. Firma yetkililerinin söylediğine göre bir yıl içinde içme suyuna kavuşacağız. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.?

İller Bankası Bölge Müdürü Yakup Koç ise bu günkü başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu, işi buraya getirinceye kadar Belediye Başkanı ile çok çalıştıklarını söyledi. Koç, "Başkanımız gerçekten çok uyumlu bir çalışma gösteriyor. Bundan sonra da müteahhit arkadaşlara projenin en kısa sürede tamamlanabilmesi için yardımcı olacaktır." ifadesini kullandı. Koç, projenin Keçiborlu'ya hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber