Vali Öz: Taşhan'ı ticari hayata kazandıracağız

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, il merkezinde restorasyonu devam eden Taşhan'ı ilin ticari hayatına kazandırmak istediklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2012 19:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abdil Celil Öz, Taşhan restorasyon, Sofular Mahallesi Sokak Sağlıklaştırma ve Ticaret Meslek Lisesi yenileme çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Öz'e inceleme gezilerinde İl Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Bolat ve İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş da eşlik etti.

Taşhan'da hangi alanların hizmet alanı olacağını ve hangi alanların ticari alan olarak kullanılması gerektiği konusunda değerlendirme yaptıklarını kaydeden Vali Öz, ?Bu alanları tespit edip uzun süre hareketli mekânlar olmasını istiyoruz. İlimiz turizmine hizmet eden ve ticaretin canlı kaldığı bir yer olması düşüncesindeyiz. Bu anlamda inşaatın son aşamasını inceledik, tekrar gözden geçirdik. Önümüzdeki hafta toplantı yapıp fonksiyonları açısından son şeklini verip ihale sürecini başlatmayı planlıyoruz. Restorasyon bitimi ile ihaleyi denk getirip en kısa zamanda ilimiz ticari hayatına kazandırmak istiyoruz.? dedi.

Vali Öz ve beraberindeki heyet, Taşhan incelemelerinin ardından Sofular Mahallesi'nde sokak sağlıklaştırma çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

?Sokak sağlıklaştırma çalışmalarında, hem fiziki hem de nakdi anlamda yüzde 60'lardayız." diyen Öz, "Bu konuda da amacımız, kapsam dışı kalan, yıkım kararı alınması gereken binalarımız var onları da netleştirip kapsam dışı kalan binaları da cephe giydirmeleri ile düzenleyip çalışmalarımızı tamamlayalım istiyoruz. Sokaklarımızda boşluk kalmasın istiyoruz. Önümüzdeki aydan itibaren altyapı çalışmalarına başlanacak, sonra taban döşemesi, aydınlatma, kaldırımlar ve bir bütün olarak sokağın düzenlenmesinin ardından önümüzdeki turizm sezonuyla birlikte ilimiz turizm ve ticaretine katmayı düşünüyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber