Deprem sonrası kapatılan okullarının açılmasını bekliyorlar

Ağrı'nın Patnos ilçesinde geçen yıl Van depremi sonrası duvarları hasar gördüğü için kapatılan 75. yıl İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören öğrencilerin aileleri, çocuklarının Kiptaş İlköğretim Okulu'na alınmasını protesto ettiler.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 08:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık bir yıl önce Van'da meydana gelen 7.2'lik depremden sonra Patnos ilçe merkezinde bazı okulların duvarlarında çatlamalar meydana gelmiş, yapılan çalışmalar sonunda bazı okullar tedbir amaçlı kapatılırken, 75. Yıl İlköğretim Okulu öğrencileri de Kiptaş İlköğretim Okulu'na gönderilmişti. Kapalı okulun önünde toplanarak kararı protesto eden veliler, çocuklarının başka bir okula gönderilmesini istemediklerini, kendi okullarında okumak istediklerini söylediler. Velilerden Erol Aydın, geçen sene çocuğunun diğer okul öğrencileri tarafından tehdit edildiğini çocuklarından haraç alındığını söyleyerek, ''Bizim çocukların hayatı tehlikede. Kış şartlarında uzun yol yürümek zorunda kalıyorlar ve diğer okul öğrencileri çocuklarımıza her türlü zorluğu çıkarıyorlar. Biz mahalleli olarak çocuklarımızı okula göndermek istemiyoruz. Okulumuzun tabelası bile yok, hiçbir yetkili bize hiçbir bilgi vermiyor. Okulumuzun yapılan beton analizi diğer çoğu okuldan daha iyi durumda. O okullar açılıyor da neden bizim okul açılmıyor'' diye konuştu.

Diğer bir veli Ali Oğuzhan ise, depremin üzerinden neredeyse bir yıl geçtiğini ama okullarında en ufak bir çalışmanın olmadığını söyleyerek, çocuklarını başka bir okula göndermeyeceklerini söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdür Salih Eskin ise, Ağustos ayında okulların tadilatları için 2,5 milyon liranın kendilerine gönderildiğini, mühendisler tarafından okul binasında karot örneklerinin alındığını ve en geç bir hafta içinde okulun güçlendirme ya da yıkım kararı verileceğini söyledi. Eskin, ''Biz hiçbir öğrencimiz hayatını tehlikeye atmak istemiyoruz. Geçen sene okulumuzu tedbir amaçlı boşalttık, çünkü öğrencilerimizin hayatı bizim için çok önemli. Velilerimiz merak etmesinler çocuklarımız için her türlü sağlıklı ortam sağlanılacak. Biz de bu okulumuzla ilgili çalışmalarımız en kısa sürede bitirip velilerimize bilgi vereceğiz'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber