Kars Belediyesi, tarihi binayı turizme kazandırıyor

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 2005'e kadar hizmet binası olarak kullanıldıktan sonra boşaltılarak restore edileceği açıklanan binayı, hazırlanan proje ile atıl durumdan kurtardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarihi yapı, bu proje ile turizme de kazandırılacak.

Başkan Bozkuş, cumhuriyet döneminin şehirdeki ilk kız lisesi olan ve 19. yüzyılda Ruslar tarafından Baltık mimari tarzında yapılan tarihi binayı kurtardıklarını söyledi. Bozkuş, dış cephesinde barok sanatının süslemeleri kullanılan tarihi yapı için Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü'nden 13 milyon 245 bin liralık proje bedeli ayrıldığını ifade etti.

Başkan Bozkuş, proje aşamasında zorlukların yaşandığına değinerek, ?Yürütülen ince çalışmalar sonucu çizilen projemiz doğrultusunda bazı bölümler kaldırılırken bazı bölümler ekleniyor. Dikkatlice süren çalışmalar ile binanın doğal taş rengi de ortaya çıkacaktır. Ek olarak yapılan binanın da dış cephe giydirmesi tarihi yapımıza uygun olacaktır.? dedi.

Bu yıl inşaat sezonunun başlangıcı olan nisan ayı ile çalışmaları doğrultusunda 2013'ün 7 veya 8. aylarında projenin yüklenici firması tarafından binanın kendilerine teslim edileceğini belirten Bozkuş, ?Durmak yok çalışmalar devam ediyoruz.? dedi.

YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR MEMNUNİYET VERİYOR

Serhat şehrinde serbest meslele uğraşan Coşkun Özdemir, Kars'ın en önemli caddesi olan Karadağ ve Atatürk Caddesi'nde belediyenin tekrar hizmet verecek olmasının caddeyi hareketlendireceğini belirterek, ?2005'den önce bu caddelerde törenler yapılıyordu, değişik etkinlikler ile hareketlilik yaşanıyordu. Şimdilerde canlılığını yitirmiş olan bu caddeler canlanacak. Aynı zamanda tarihi bina turizme kazandırılmış olacak.? dedi.

Mustafa Apaydın ise Rus yapımı olan tarihi binanın, 2005'de belediyenin ayrılması ile atıl durumda bırakıldığını ve bugün gelinen noktada tekrar onarılıp turizme hizmete kazandırılmasının halkı memnun ettiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber