Bucak ekonomik kalkınmada BAKA'dan destek alacak

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Burdur'un Bucak ilçesinin ekonomik gelişmesine destek olacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bucak Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, hızla büyüyen Bucak'ın sanayide, tarımda, turizm ile eğitimde nerede olması gerektiği tartışıldı. İlçenin potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi için BAKA, müteşebbislerden proje üretilmesi istendi. İlçenin sanayisi ve tarımsal üretimiyle Burdur'un ekonomik büyüklüğünde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, Batı Akdeniz'de turizmden Bucak'ın pay alamadığını söyledi.

Sağlık meslek yüksekokulu kurulma kararı alınan Bucak'ta 125 fabrika ve yaklaşık 8 bin işçinin çalıştığına dikkat çeken Kaymakam Osman Hacıbektaşoğlu, ?Şehir hızlı büyümektedir. Sosyal kültürel altyapı gelişmesini, sanayi ve tarımsal üretimle gelişmeden daha çok yüksek öğretim sağlayacaktır.? dedi.

Süt üretiminin önemli olduğu ilçede sütün işlenmesi gerektiğine işaret eden Kaymakam Hacıbektaşoğlu, süt inekçiliği ve besi çiftliklerinde büyük artış olduğunu aktardı. Bucak'ta büyük sanayi alanlarının belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Bektaş, ?Bizler yeni sanayi alanları üretmek zorundayız. Hızlı tren ve İzmir'den gelecek otoyol için Bucak önemli nokta olacak.? şeklinde konuştu.

Tarihi kervansaraylar ve barajların turizme kazandırılması gerektiğini söyleyen Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz da, kalifiye iş gücü eksikliği, turizm yatırımlarının yetersizliği ve sektörel çeşitlik olmamasının ilçe için dezavantaj olduğunu ifade etti. Bucak'a yapılacak desteklerle kısa sürede atılıma geçeceğini söyleyen BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ise BAKA olarak ilçeye her türlü desteği sağlayacakları ifadelerine yer verdi.

BAKA'nın Bucak Kültür Merkezi'ndeki bölge planı hazırlık toplantısına Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Süleyman Duran, il genel meclisi üyeleri Mustafa Tulum, belde belediye başkanları Kocaaliler İsmail Durmaz, Ürkütlü İbrahim Keskin ile Çamlık Mehmet Çelikdemir, akademisyenler, kamu kurum ve kuruluşları ile STK temsilcileri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber