Soğuk su bebekleri ve çocukları hasta ediyor

Uzmanlar, ailelere, mevsimsel hava değişikliği öneminde çocuklarına su ve dondurma verirken dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 19:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Kuru, çocukların anne ve babalarından habersiz dolaptan soğuk su içmesinin çocukları hasta edebileceğini söyledi. Yazdan kalma günlerin kendini sonbahara bırakmaya başladığını belirten Kuru, annelerin bebeklerine mama hazırlarken suyu ısıtarak vermesinin üst solunum yollarına bağlı hastalığa yakalanmasının önüne geçeceğini kaydetti.

Akşamları hava sıcaklığının düşmeye başladığını içme sularının soğumaya başladığının altını çizen Kuru, annelerin çocuklarının bademcik iltihaplanmasına karşı da çocuklarını başta dondurma olmak üzere soğuk içeceklerden uzak tutmasını tavsiye etti. Bazı çocukların bademciklerinin hassas olduğunu ve iklim değişikliğine bağlı hafif su soğumasında kendisini göstereceğine işaret eden Kuru, çocuklarını emziren annelerin de bebeklerinin hasta olmaması için dolaptan soğuk su içmemesi gerektiğini söyledi. Kuru, şu tavsiyelerde bulundu: "Soğuk su içmekten uzak duralım ve çocuklarımızı da uzak tutalım. Havalar serinledi ve çocuklara dondurma yedirmede dikkatli davranalım. Çocuklar anne ve babalarından habersiz dolaptan su alarak soğuk su içebilir. Ardından da ateşi çıkarak hasta olabilirler. Bu konuda anne ve babalar çocuklarına su içimi hususunda bilgilendirme yapmalı. İlk 6 aylık bebeklerin vücudu çok hassas olduğu için içecekleri suyun ısısı çok önemli. Anneler bebeklerine su içirmeden önce mutlaka ısıtmalı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber