'Derslik ve Merkezi Birimler' Projesi

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, 'Derslik ve Merkezi Birimler' Projesi kapsamında yer alan TOKİ birinci etap 36 bin metre kare yapım işinin kapalı alan büyüklüğünün 80 bin metre kareye yükseltildiğini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 20:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Attar, Merkez Rektörlük binasında düzenlediği basın toplantısında, Bakanlar Kurulu kararıyla Giresun Üniversitesi'ne derslik ve merkezi birimler inşaatıyla ilgili 36 bin metrekare alan izini verildiğini hatırlattı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le Ankara'da görüşmeler yaptığını ve 36 bin metrekarelik alanın 80 bin metrekareye çıkarılmasını talep ettiğini ifade eden Attar, şunları kaydetti:

"Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz'ın talimatıyla bu istek gerçekleşti ve Giresun Üniversitesi için Bakanlar Kurulu'nun öngördüğü 36 bin metrekare inşaat alanı 80 bin metrekareye yükseltilmiş oldu. Yani yüzde 120 artış oldu. Bu bize yapılacak olan ödemenin de yüzde 120 oranında artış olması anlamına gelmektedir. Bize ayrılan ödenek 12 milyon liradan 30 milyon liraya çıkmış oldu. Giresun'a hayırlı olsun diyorum. "

Attar, TOKİ'nin Giresun Üniversitesi'nde Aralık ayının başı itibariyle inşaatlara başlayacağını da sözlerine ekledi.

Muhabir: Gültekin Yetgin

Yayıncı: Mehmet Kumcağız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber