Vali'nin istediği 200 dönümlük arazi bulundu

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Çerkezköy'deki derslik açığının kapatılması için 100'er dönümlük iki tane kampus arazisi bulunmasını istemişti. Vali'nin 'Arsaya verecek paramız yok, alan belirleyin okul yapalım' çağrısının hemen ardından çalışmalara başlayan Çerkezköy Belediyesi, Ambardere Mevkii'nde 200 dönümlük kampus alanı belirledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 23:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Tugay Kavşağı'nda yaklaşık 2.5 kilometre uzaklıkta Ambardere imar alanının tam ortasında hazineye ait 200 dönümün üzerinde arazi bulunduğunu belirterek "Kampus arazisi imar alanımızın tam orta yerinde bulunuyor. Araziyi tespit ettikten sonra çalışmalara başladık. Yapacağımız çalışmaların ardından dosyamızı Tekirdağ Valiliği'ne sunacağız." dedi.

Kampus lise oluşturma fikrinin Milli Eğitim Bakanlığı'nın projesi olduğunu kaydeden Başkan Ertem "Bu proje kapsamında çalışmalar sürdürülüyor. Liseler ortak bir alana toplanacak, şehir içerisindeki liseler bu şekilde bir araya getirilecek. Proje kapsamında liseler aynı ortak kullanım alanında bulunacak. Her okulun bir müdürü olacak ancak, kampustan sorumlu idari müdür bulunacak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber