Aksaray OSB'ye 16 buçuk milyon liralık yatırım müjdesi

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi yatırımcıların cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Vali Selami Altınak, OSB'ye bin 100 kişinin istihdam edileceği, 16 buçuk milyon liralık yatırım için müracaatta bulunulduğunun müjdesini verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2012 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, Vali Selami Altınok Başkanlığında toplantı düzenledi.

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vali Selami Altınok'un makamında yapılan toplantıya, OSB Başkan Vekili ve Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, ATSO Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Öztürk, İl Özel İdare Genel Sekreteri Yusuf İnceer ve OSB Müdürü İsmet Çağlar katıldı. Toplantı sonrası açıklama yapan Vali Altınok ve Belediye Başkanı Nevzat Palta Aksaray'a çok önemli yatırımların yapılacağı müjdesini verdiler.

Vali Selami Altınok yaptığı açıklamada Aksaray'ın yatırım konusunda da hızla geliştiğine dikkat çekerek şunları söyledi ?Organize sanayi yönetimimizin olağan toplantısını yaptık. Çeşitli tahsis talepleri vardı bu toplantımızda bunları değerlendirdik. Bu talepler doğrultusunda toplamda 83 dönümlük bir alanı tahsis etmiş olduk. Bu 83 dönümlük alanda yatırımcılarımızın 16 milyon 500 bin TL'lik bir yatırım vaadinin olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Bu yatırımda gerçekleştiği takdirde 1100 tane daha vatandaşımıza istihdam sağlamış olacağız. Herkesin malumu üzere organize sanayimizi hızla gelişiyor. Artık yavaş yavaş mevcut parsellerin sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Bu parsellerin tahsis işlemlerini de tamamladıktan sonra umut ediyorum ki yakın bir gelecekte üçüncü bir etabı tekrar gündeme getirmiş olacağız.

Bu arada altyapı yatırımlarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Altyapı yatırımları da tamamlandıktan sonra organize sanayide ki çalışan yatırımcı müteşebbis hemşehrilerimiz daha rahat uygun şartlarda işlerini yapma şansına sahip olacaklar." dedi.

OSB Başkan Vekili ve Belediye Başkanı Nevzat Palta ise açıklamasında Aksaray'ın çıtasının yükseldiğini ve yatırım rakamlarının küçük gelmeye başladığını ifade ederek şunları söyledi: ? Aksaray organize sanayimizde 83 dönüm arazi tahsisi yaptık. Yaklaşık 16 milyon 500 bin TL'lik de ciddi anlamda bir yatırım ve 1100 kişilik bir istihdam gerçekleşmiş olacak. Şu anda bu rakamlar bize küçük gelmeye başladı. Tabi bu neden kaynaklanıyor. Aksaray'da yatırım çıtası yükselmeye başladı. Belki şu bahsettiğimiz 1100 kişilik istihdam bir şehir için çok ciddi rakam ifade eder. Bir şehre ekstra 1100 kişi istihdam yapacak bir fabrika bir yatırım geldiği zaman o şehir ayağa kalkardı. Biz bundan 20-30 yıl önce Aksaray'da birkaç tane fabrikadan bahsederdik. O fabrikada 40-50 kişi çalışırdı. Ve onu parmakla gösterirdik. Şu anda sadece bir toplantıda 1100 kişiyi istihdam edecek yatırıma karar veriliyor. Dolayısıyla hem Türkiye'mizde güzel gelişmeler oluyor hem de hem de bu gelişmeye paralel olarak Aksaray'ımız da gerçekten hayırlı işlere vesile olunuyor." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber