?S' plakaDan 76 milyon liralık gelir

Bursa Büyükşehir Belediyesi, altı ayda 630 ?S' plaka satışından 76 milyon TL'lik ilave kaynak sağladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2012 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Recep Altepe, plaka satışlarıyla kayıt dışı çalışan servislerin önüne geçtiklerini, ayrıca satışlardan elde edilen gelir sayesinde kentin rantının yine bu kente hizmet olarak döndüğünü ifade etti.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Bursa Servis Aracı İşletmecileri Odası'nın kaçak çalışan servislerin önlenmesi ve sektördeki kayıt dışılığın önüne geçilmesi yönündeki talepleri üzerine yaklaşık 6 ay önce ?S' plaka satışlarını başlatan Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar 630 adet plaka satışı gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve UKOME Başkanı Seyfettin Avşar'ın başkanlığında her Salı günü Encümen Salonu'nda 100 bin 750 TL bedelle açık artırmaya sunulan plakalardan bugüne kadar yaklaşık 76 milyon TL gelir elde edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kontrolsüz ve kayıt dışı servis taşımacılığının önüne geçilmesi yönünde BTSO ve ilgili meslek odasının yoğun talepleri olduğunu belirterek, S plaka satışlarını bu amaçla başlattıklarını söyledi. Bursa'da yeni yatırımlarla ulaşıma köklü çözümler üretirken, kent içi trafiği de düzenli hale getirmeyi amaçladıklarını ifade eden Başkan Altepe, ?Hem yasal olarak çalışan servis aracı sayısının yetersizliği hem de kayıt dışılığın önlenmesi amacıyla 6 ay önce başlattığımız S plaka satışları yoğun ilgi gördü. Bugüne kadar 630 plaka satışı gerçekleştirildi. Bu sayede sektör yasal hale gelirken, satışlardan 76 milyon TL gelir sağladık. Böylelikle kentte sağlanan rant, yine kente hizmet olarak dönmüş oluyor. Halen devam eden satışlarımızdan 100 milyon TL gelir sağlamayı bekliyoruz. Bu gelir yine ulaşım başta olmak üzere Bursa'nın hizmetinde kullanılıyor.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber