Mersin 6. Mobilya, Evlilik ve Çeyiz Fuarı açıldı

Mersin 6. Mobilya, Evlilik ve Çeyiz Fuarı (MEÇEF) açıldı. Bu yıl fuara, aralarında Senegal, Çin ve Tayland firmalarının da bulunduğu 70 firma katılıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2012 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Forza Fuarcılık tarafından bu yıl 6.'sı düzenlenen MEÇEF'in açılışı Yenişehir CNREXPO Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi. Fuarın açılışına Mersin Vali Yardımcısı Suphi Olcay, Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, eski Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile firma temsilcileri ve davetliler katıldı.

15-23 Eylül 2012 tarihleri arasında açık kalacak fuarın açılışında konuşan Mersin Vali Yardımcısı Suphi Olcay, fuarcılık sektörünün özellikle son dönemde dünya üzerinde çok gelişen bir sektör haline geldiğini, kıtalar arası uçuş yapılarak gidilen birçok sektör fuarları kurulmaya başlandığını söyledi. Fuarcılığın Türkiye'de de son yıllarda gelişmeye başladığını belirten Olcay, Mersin'deki Yenişehir Fuar Merkezi'nin de biraz daha gelişerek ve büyüyerek bölgede fuarcılık alanlarının içinde hak ettiği yeri bulacağını vurguladı. Fuarların katkısına değinen Olcay, "Mersin bugün için Türkiye'nin büyük, önemli kentlerinden biri ama tarımda, sanayide, ticarette yapılacak olan gelişmelerle önümüzdeki 10 yıl en büyük 3-4 ilin içine girecek bir kapasiteye sahip. Bu kapasiteyi kullanabilmeyle ilgili olarak kamu-özel sektör ayrımı gözetmeksizin hep beraber bir takım halinde çalışacağız ve bunun sonuçlarını umut ediyorum ki, kısa zaman içinde göreceğiz" dedi.

"TÜRKİYE BÜYÜMESİNE İSTİKRARLI ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR"

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever ise bugün dünyanın içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek, Yunanistan başta olmak üzere Portekiz, İtalya, İspanya gibi ülkeler ile Kuzey Afrika'da yaşanan sıkıntılara değindi. Bütün bu ülkeler çok şiddetli bir lodosa yakalanmış tekneler gibi sallanırken, Türkiye ekonomisinin bir istikrar abidesi olarak büyümesini istikrarlı bir şekilde sürdürdüğünü dile getiren Sever, "Tabi ki, bunlar bizim için kesinlikle yeterli değil. Çok daha büyük hedeflere ulaşmayı hedefliyoruz. Bu çerçevede Cumhuriyetimizin 100. yılında inşallah 2023 vizyonu çerçevesinde dünya ekonomisinde en büyük 10 ülke arasına ülkemizi sokma azim ve kararlılığıyla çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz" diye konuştu.

Bu olumlu gelişmelerden Mersin'in de ciddi anlamda nasibini almaya başladığına vurgu yapan Sever, kentin bu gelişmelerden çok daha fazla pay alacağını, milat olarak da Akdeniz Oyunları'nı gösterdi. Özellikle Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Mersin milletvekili olmasıyla onun önderliğinde Mersin'de hizmet kervanının ilerlemesini dev adımlarla sürdürdüğünü savunan Sever, Mersin'de yapılmakta olan projeleri de anlattı. Bu çalışmalara paralel Mersin iş aleminin yaptığı çalışmaları da takdirle karşıladığının altını çizen Sever, şöyle devam etti: "Onlar da büyük bir özveriyle Mersin için çalışıyorlar. 2011 yılında 1,4 milyar dolarlık bir ihracatı gerçekleştirdik hep beraber. İnşallah bu yıl ihracatı bu rakamın çok daha ilerisine çekmeyi hedefliyoruz. Bu fuarı da Mersin iş dünyasının dinamizmini, çalışkanlığını ve kararlılığını göstermesi açısından son derece önemsiyorum ve bölgemiz için son derece olumlu bir adım olarak görüyorum. Fuarın Mersin ekonomisine, iş alemine çok ciddi katkılar sunacağını tahmin ediyorum. Mersin'de bu gibi çalışmaları ve fuarların sayısını ciddi manada artırmamız gerekiyor. Yapılan çalışmalar gayet başarılı, inşallah bunun çok daha fazlasını yapmaya gayret edeceğiz. Mersinlilerin işini, aşını ilgilendiren tüm konularda sizlerin yanınızda olacağız, her türlü desteğe hazırız."

"FUARLARDAN VAZGEÇEMEYİZ"

MTSO Başkanı Şerafettin Aşut ise her sene ara vermeden düzenlenen fuarlarla Mersin'in hem bölgesel hem ulusal hem de uluslararası düzeyde ciddi bir tanıtım yaptığına işaret etti. Dünyada yaşanan sıkıntıların Türkiye'ye de yansıdığına dikkat çeken Aşut, "Ancak, güçlü finans yapımız, zamanında alınan tedbirler ve ekonominin iş dünyasını iyi bilen ellere teslim edilmiş olması, bizi bu fırtınalı denizlerde korudu. Bu süreçte Mersin olarak hiçbir projemize ara vermedik, hiçbir fuarımızı ertelemedik. Bu makamlarda oturan bizlerin, sorunlar karşısında pes etme ve vazgeçme lüksümüz olamaz. Mersin'i gelişmiş bir kent yapmak istiyorsak bu fuarlardan vazgeçemeyiz" şeklinde konuştu.

MEÇEF gibi fuarlarla piyasaya canlılık getirmek istediklerini ifade eden Aşut, bu fuarları perakende sektöründeki daralmaya karşı bir ilaç olarak gördüklerini vurguladı. Bu yıl MEÇEF'te son teknoloji tasarımları ve geniş ürün yelpazesi ile 70 firmanın yer aldığı bilgisini veren Aşut, fuara Senegal, Çin ve Tayland'dan da firmaların katıldığını kaydederek, Mersinlileri fuara davet etti.

Konuşmaların ardından Ekonomi Bakan Yardımcısı Sever ve beraberindekiler, kurdele keserek fuarın açılışını gerçekleştirdiler. Sever, fuara katılan firmaların stantlarını da tek tek gezerek, hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber