Maliye Bakanı Şimşek Batman'da

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir dizi inceleme ve etkinliğe katılmak üzere Batman'a geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2012 20:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Yılmaz Arslan ile taziye ziyaretlerinde bulunan Bakan Şimşek daha sonra Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam ve tüm il müdürlerinden yatırım ve hizmetlerin son durumu ile ilgili bilgi aldı.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen brifingde konuşan Rektör Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, yeni eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmeye çalışılan yeni kampüste gelinen son durum hakkında bilgi verdi. Rektör Uluçam, 1.ve 2. etap inşaat çalışmaları, öğrenci yurtları, enerji hatları ve kampusun ulaşımı gibi konularda yapılan çalışmalar hakkında gelinen son durumu anlattı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, brifingin ardından yaptığı değerlendirmede, Batman'ın gelişimi açısından üniversiteyi son derece önemsediğinin altını çizerken, yeni kampusun eğitim sezonuna yetişmesi için gerekli her türlü çabanın gösterilmesini istedi.

Maliye Bakanı Şimşek, üniversitenin açılamaması gibi bir bahaneyi asla kabul etmeyeceğinin altını çizerken, toplantı sırasında TOKİ Başkanı'nı telefonla arayarak, üniversitenin başta altyapı, ulaşım ve enerji ihtiyacı ile ilgili yapılacak tüm işlerinin bir haftaya kadar planlanarak çözülmesi talimatını verdi.

ŞİMŞEK ?HEPİMİZ, BATMAN'IN HİZMETKARLARIYIZ?

Maliye Bakanı Şimşek, üniversite rektörünün ardından başta eğitim, sağlık, ulaşım, toplulaştırma ile ilgili olarak kurum müdürlerinden yatırımların son durumu hakkında bilgi aldı.

Bakan Şimşek, kurum müdürlerinden, yürüttükleri projelerin takibini aksatmadan yapmalarını isterken, kendilerine de her zaman için destek vereceğinin altını çizdi.

Bakan Mehmet Şimşek, yapılacak projelerle Batman'ın geleceğini dizayn edecek şekilde hareket edilmesinin önemine dikkat çekerek, ?Tüm derdimiz, Devleti Milletin hizmetkarı haline getirmektir. Bizler; burada bulunan herkes, Batman'ın hizmetkârlarıyız.? diye konuştu.

Şimşek, özellikle okullaşma ve yol yapımı gibi konularda inşaatı süren yerlerin bir an önce bitirilip Batman halkının hizmetine sunulması için çalışmaların hızlandırılmasını talimatını verdi.

Özellikle Karayolları'ndan Şehir Geçişi Projesi olan Siirt Çevre Yolu ile Yeni Havaalanı Yolu'nun planlandığı gibi beton asfalt ve duble olarak hızlı bir şekilde tamamlanmasını istedi.

Batman'ın imar durumunu da özellikle önemsediğini ifade eden Maliye Bakanı, Batman'ın önümüzdeki 50 ve 100 yıllık gelişiminin göz önünde bulundurularak profesyonel planlama yapılmasını istedi.

Batman'ın kültür hayatıyla ilgili hizmetlerin de artırılmasını isteyen Şimşek, bu tür faaliyetlerin Batman'ın gelenek, görenek ve ananelerine uygun olarak yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Şimşek, toplulaştırmayla ilgili olarak da yetkililerden bilgi alırken, bu işlerin hızlandırılarak son aşamaya getirilmesi yönünde talimat verdi.

Sunum yapan kurum yöneticilerine teşekkür eden Bakan Şimşek, Batman'a hizmet noktasında herkesin sonuna kadar çaba göstermesi gerektiğinin altını çizdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber