Çorum'da 'Kırkgöz Çayırı Geleneksel At Yarışları' yapıldı

Çorum Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 'Kırkgöz Çayırı Geleneksel At Yarışları' 88 atın katılımı ile gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2012 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

80 rahvan, 4 İngiliz ve 4 Arap atının yarıştığı at yarışları büyük ilgi gördü. Toptancılar sitesi arkasına kurulan özel alanda gerçekleşen yarışlarda, rahvan baş kategorisinde birinci Şahap Gürsoy, ikinci Ali Akbaş olurken üçüncülüğü ise Atilla Özgen kazandı. Arap yarışlarında ise birinciliği Ali Arslan, ikinciliği Ömer Al, üçüncülüğü ise Ömer Şükrü Fındık aldı. Son kategori olan İngiliz yarışlarında ise birinci Adem Özkömürcü, ikinci Murat Eker olurken üçüncü ise Barış Yanık oldu. Yarışmalarda dereceye giren jokeylere kupa ve para ödülü verildi. Yarışlar esnasında zaman zaman gerginliklerin yaşandığı gözlendi. Yarışları izlemeye Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ak Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YARIŞLARA 70'LİK AHMET AÇIKGÖZ DAMGASINI VURDU

At yarışlarına Samsun'dan katılan 70 yaşındaki Ahmet Açıkgöz damgasını vurdu. Yarışmalarda başarısı ile büyük beğeni toplayan Açıkgöz, 3 yaşından beri atlara bindiğini belirtti. 1960 yılından itibaren de yarışlara katıldığını söyleyen Açıkgöz, çok sayıda madalyasının olduğunu ve ölene kadar bu tutkusunun geçmeyeceğini söyledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise yarışların Çorum'da son kez yapıldığını aktardı. Önemli bir spor dalı olarak at yarışlarına büyük önem verdiğini söyleyen Külcü, eğer uygun yer olursa yarışların devam edileceğini kaydetti. Hal ve garajların yeri olarak yarışların yapıldığı alanın uygun bulunduğuna değinen Külcü, yarışmalara katılanlara teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber