Emniyet'ten 'canlı bomba' listesine yalanlama

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Eylül 2012 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sultangazi'deki Gazi Polis Merkezi'ne düzenlenen canlı bombalı saldırının ardından ortaya çıkan 9 kişilik listesiyle ilgili tartışmalar yaşanmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden o listeyle ilgili yazılı açıklama yapıldı

Açıklamada şunlar kaydedildi:

?Son günlerde basında 9 şahsın fotoğrafını yayınlayarak. Terör örgütü adına canlı bomba eylemi gerçekleştirecekleri yönünde ifadeler kullanılmıştır. Terör örgütleri bile, muhakeme yetisi zaafa uğramış canlı bomba eylemcisi bulmada zorlanırken, emniyet müdürlüğümüzün 9 kişilik 'canlı bomba' tanımlamasında bulunması mümkün değildir.

Annesine bile yalan söylüyorlar

Tespitlerin birinde; Fatih ilçesinde bir işyerine bomba konulması ve Gaziosmanpaşa İlçesinde polis memuru Zekeriya Yurdakul'un şehit edilmesi eylemini gerçekleştirdikleri anlaşılan Sultan Işıklı ve Hasan Selim Gönen isimli örgüt mensuplarına ait fotoğraflar tüm yaya ve motorize ekiplerimizce paylaşılmıştır. Işıklı'nın annesi, ?kendisine ait olmayan bilgiyle' kızının silahlı eylemci olmadığını belirterek suç duyurusunda bulunmuştur. 2 eylemci, ekibimizle silahlı çatışmaya girmeleri neticesinde 2 tabanca, çok sayıda fişek ve sahte kimliklerle birlikte yakalanmışlardır. Kanlı terör örgütü, ölüme gönderdiği çocuğun annesine dahi yalan söyleyerek, kamuoyunu yanıltıcı beyanlar vermesini sağlamaktaki amacın, masum görünme isteği ve halkımızın polise olan güvenini sarsmaya matuf olduğu aşikardır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber