Flüt sanatçısı Şefika Kutluer 'Doğu ile Batı'yı Başkent'te buluşturacak

'Sihirli Flüt' adıyla tanınan dünyaca ünlü Türk flüt sanatçısı Şefika Kutluer'in katılımıyla düzenlenen 'Uluslararası Şefika Kutluer Festivali'nin üçüncüsü 'Doğu ile Batı Buluşuyor' temasıyla sanatseverlerle buluşacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2012 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle MEB Şura Salonu'nda 30 Eylül'de başlayacak festival, 19 Ekim 2012 tarihine kadar devam edecek. Türkiye'nin, Doğu ile Batı arasında köprü olma özelliğinin yansıtıldığı festivalde, 'Doğu Batı ile Buluşuyor' ana teması işleniyor.

Festivalde, ünlü orkestralardan; Kosova Filarmoni Orkestrası, Kore Milli Orkestrası, Meksika Gitar Üçlüsü, Çin Geleneksel Kadınlar Orkestrası, Litvanya Filarmoni Oda Orkestrası, Kazakistan Oda Orkestrası, Karadağ Senfoni Orkestrası, Selanik Festival Orkestrası ünlü sanatçıya eşlik edecek.

Dünyaca ünlü piyano sanatçısı Kerem Görsev ile birlikte bir resital verecek olan Şefika Kutluer, ayrıca, ünlü kemancı Tedi Papavrami ile de sahne alacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin destek verdiği uluslararası festival, Ankara MEB Şura Salonu'nda 30 Eylül'de Şefika Kutluer ile Kosova Filarmoni Orkestrası'nın birlikte seslendirecekleri açılış konseriyle başlayacak. 11 konserin gerçekleşeceği festival, 19 Ekim Cuma günü Selanik Festival Orkestrası'nın Kutluer'e eşlik edeceği konserle son bulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber