Dolmuş hattı iptal oldu bağışlar boşa gitti

Adana'da, Mustafa Tuncel'in büyükşehir belediyesi başkan vekilliği yaptığı dönemde, Adana Demirspor'a bağış yapılması koşuluyla verildiği belirtilen güzergahların iptali için hukuk savaşı veriliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2012 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mahkeme, 4 dolmuş için iptal kararı verince dava emsal teşkil etti.

İdare Mahkemesi 4 dolmuş hattı için iptal kararı verince, mağdur olduklarını ileri süren benzer durumdaki 4 dolmuş kooperatifi üyesi de emsal karara dayanarak dava açtı.

Güzergahların iptali için dava açan AB Hukuk Bürosu avukatlarından Duygu Kırbak'ın müvekkili Topel Dolmuşları Durak Başkanı Bülent Tembel, "Verilen tüm güzergahların tamamı iptal edilmeli, zaten emsal karar var" dedi.

Tembel, mahkemesinin, söz konusu güzergahta çalışan araçların o güzergahtaki nüfusa oranla yeterli olduğuna karar verdiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Biz yıllardır hastaneler güzergahında çalışıyoruz. Oraya meydan dolmuşlarının gitmesi zaten doğru değildi. Bu dava açıldığında ben görevde değildim ama görevi geldiğimde bu davada haklı olan tarafın biz olduğumuza inandığım için davayı devam ettirdim. Davayı kazandık, diğer meslektaşlarımın da mağduriyeti giderilmeli" diye konuştu.

Av. Duygu Kırbak ise, İdare Mahkemesi'nin, söz konusu dolmuşların Demirspor'a bağış yapanlara verilmesinin haksız rekabet olduğunu belirterek, "Bunun yanında emsal teşkil eden 4 ayrı karar var. Bu kararlarda, mahkeme, söz konusu uygulamada kamu yararı bulunmadığı kanaatine vardı" diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber