Devletin şefkat eli yurt çocuklarının yüzünü güldürüyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın geliştirdiği 'Çocuk Evleri Projesi' kapsamında, Malatya'da hayata geçirilen 7 evde kalan yurt çocuklarının yüzleri gülüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2012 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2. SODES İyi Örnekler Konferans ve Fuarı açılışı kapsamında Malatya'ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Vekili Ahmet Zahteroğulları, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu ve Strateji Dairesi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Can, İl Müdürlüğü bünyesindeki kuruluşları ziyaret ederek kuruluş personeliyle bir araya geldi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin sosyal bir hukuk devleti olduğunu vurgulayarak, sosyal devlet olmanın amaçlarından birisinin de devletin insanına sahip çıkması olduğunu, bu konunun çocuklar söz konusu olduğunda daha ayrı bir önem kazandığını söyledi. Bakanlığın ?Çocuk Evleri Projesi' geliştirdiğini belirten Bozkurt, Malatya'da 7 tane çocuk evi açtıklarını, çocukların yurtlar yerine bu evlerde kaldığını bildirdi.

Bozkurt, şöyle devam etti: ?Çeşitli mahallelerde açmış olduğumuz 7 tane çocuk evimiz var. Her bir evimizde 6 tane çocuğumuz kalmakta ve onların ihtiyaçlarını karşılamak için başlarında bakıcı anneleri bulunmaktadır. Bu evlerde mümkün olduğunca aynı yaş grubundan çocukları barındırıyoruz. Evlerde çocuklarla 24 saat boyunca kalan bakıcı anne ve babaları var. Bu işle ilgili hem sosyologlarımız hem psikologlarımız var. Bu çocuklarımız, ailesi parçalanmış çocuklar ve hayata daha özgüvenle bakabilmeleri için bunların yardım alması gerekiyor. İnşallah bu evlerin sayısını artırmak istiyoruz. Yurtta yetişen çocukların en zor hali hayata intibak etmeleriyle ilgili. Bu çocuklarımızın 17-18 yaşını bitirdikten sonra hayata atılabilmeleri, sosyal hayatla entegrasyonu gerçekleştirebilmeleri için ev ortamında yetişmeleri çok önemli. Diğer çocuklar gibi apartman hayatında yaşamaları, komşu ilişkileri, diğer aile ilişkilerini sağlayabilmek için çok önemli bir proje.?

Kocaman bir aile olduklarını söyleyen Bozkurt, ?Yetiştirme yurtları, huzurevi ve kadın konukevinde de aile ortamını aratmayacak düzeyde hizmet veriyoruz. Kişilerin kendilerini daha iyi ifade edebilecek ortamlar oluşturuyoruz.? dedi.

Yakın zamanda çalışmalarına başlanan Engelsiz Yaşam Merkezi ile yeni hizmet binası projelerinin de hızla sürdüğünü ifade eden Bozkurt, Engelsiz Yaşam Merkezi projesinin 2012 yılı sonunda tamamlanacağını belirterek, Türkiye'de örnek çalışma olacağını vurguladı. Bozkurt, ?Burasını engelliler merkezi haline getirip, Türkiye genelindeki yarışmaların, kulüplerin olduğu bir yer olduğu bir merkez olmasını planlıyoruz. Engelsiz Yaşam Merkezimizde özürlü ve bakıma muhtaç vatandaşlarımıza, insan onuruna yakışır şekilde, bakımlarına, beslenmelerine, korunmalarına ve sosyal hayata uyumlarına ilişkin hizmetler sunulacaktır. Böylelikle engelli kardeşlerimiz çok daha rahat edecek.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber