Ordu'da 137 bin öğrenci ders başı yapacak

2012-2013 eğitim-öğretim yılı yarın başlıyor. Üç aylık yaz tatilinin ardından yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla Ordu'da yaklaşık 137 bin öğrenci ve 7 bin 6 öğretmen ders başı yapacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2012 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2012-2013 eğitim öğretim yılının ilk ders zili yarın çalacakken velileri ve öğrencileri alış veriş heyecanı sardı.

Okulların açılmasına bir gün kala alış veriş yapmayan veliler öğrencisinin elinden tutarak kırtasiye ve kıyafet satan iş yerlerinin yolunu tuttu.Kimi veli halen alış veriş yapmadıklarını, okullar açıldıktan sonra fiyatların düşeceği düşüncesi ile alış veriş tarihlerini ertelediklerini belirtirken kimi esnaf işlerin çok zayıf olduğundan, veliler ise fiyatların pahalı olduğundan yakındı.Veliler alış veriş hazırlıklarını sürdürürken Ordu Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, öğrenci ve öğretmenler için okullarda tüm hazırlıkların yapıldığını söyledi.

Müdür Türkkan yaptığı açıklamada, yapılan hazırlıklar hakkında bilgi verirken şunları kaydetti: ?Yarın 2012-2013 eğitim öğretim yılı başlıyor. Öncelikle tüm öğrenci veli ve öğretmenlerimize hayırlı olsun. Öğrencilerimiz yarın sınıflarına girdiğinde ders kitapları masalarının üzerinde hazır olacaktır. Ordu'da 2 bin 125 araç ile bu yıl 25 bin 493 öğrenci taşıma sistemi ile okullara getirilecektir. 44 tane okulda 850 akıllı tahta öğrenci ve öğretmenlerimizin hizmetine sunulmuştur.Öğrenci ve velilerimiz mağdur etmek için gerekli çalışmaları üç aylık yaz döneminde sürdürdük. Mutlaka eksiklikler olacaktır. Ama okullar başlamasıyla bu eksikliklerde tespit edilerek giderilecektir. 20 tane okul binası, 980 kişi kapasiteli 6 öğrenci pansiyonu, 1096 kişilik 2 kapalı spor salonunun çalışmaları devam etmektedir. Amacımız bunları bir an önce hizmete sunmaktır. Bu projeler sonlanınca Ordu'nun eğitimdeki sıkıntısı rahatlayacaktır.?şeklinde konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber