Vezirköprülü 21 hafız icazet aldı

Samsun'un Vezirköprü ilçesi, Narlısaray kasabasından 21 hafız, düzenlenen icazet töreni ile hafızlık belgelerini aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2012 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Narlısaray kasabasından, bu yıl hafızlık için Amasya Büyükağa Kur'an Kursunda hafızlık eğitimlerini gören 15 erkek, 6 kız, toplam 21 öğrenci hafızlık eğitimlerini tamamlayarak hafızlık diploması almaya hak kazandı. Narlısaray Kasabası Merkez Camii'nde düzenlenen törende, hafızlık belgelerini alan genç hafızlar, beldede büyük sevinç oluşturdu.

İcazet töreninde konuşan, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, ?Hafızlarımızın ailelerini ve kendilerine emeği geçen hocalarını kutluyorum. Allah bu yavrularımızın emeklerini boşa çıkarmayacaktır. Beldemizden bir yılda çıkan 21 hafız, belde halkımızın Kur'an-a verdiği değeri göstermesi açısından önemliydi. İnşallah hafız sayımız her geçen gün katlanarak artacaktır.? dedi.

Narlısaray Belediye Başkanı Ali İhsan Üzer de ?Aileleri sabırla beklediler, hocaları üstün gayret ettiler ve yavrularımız inançla çalıştılar. Neticesinde 21 evladımız üstün bir paye ile memleketlerine döndüler. İnşallah evlatlarımız bundan sonraki yaşamlarında da bu payeyi yükseltmek için yaşarlar. Bize bu büyük gururu yaşatan ve beldemizi en iyi şekilde temsil eden evlatlarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Hafızların eğitimini tamamladığı, Büyükağa Kur'an Kursu Müdürü İsmail Batman'da yaptığı konuşmada, hafızlığın önemi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

21 hafız için düzenlenen icazet töreninde, hafızlar okudukları aşirler ile halkı coşturdu. Özellikle hafız öğrencilerin ailelerinin sevinç gözyaşlarına hakim olamadığı program, coşkulu geçti.

Programa Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Narlısaray Belediye Başkanı Ali İhsan Üzer, Amasya Kur'an Kursları Müdürü Mehmet Çınar, Vezirköprü İlçe Müftü Yardımcısı Necati Edis, Ak Parti İlçe Başkanı Sami Pala, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Keskin, köy muhtarları ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber