MGK tarihinde bir ilk gerçekleşti

Haber Giriş : 08 Eylül 2005 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AB'ye uyum çerçevesinde sivilleştirilen MGK'da şimdi de atamalardaki gizlilik kaldırıldı. MGK, daha önce generallerin üstlendikleri daire başkanlıklarına 2'si kadın 3 sivili atadı.

AVRUPA Birliği'nin Kopenhag Kriterleri çerçevesinde Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) ikinci devrim gerçekleşti. Sivil Genel Sekreter ardından, kurumda ilk kez Hizmet İçi Eğitim yönetmeliği ile Görevde Yükselme ve Ünvan değişikliğini yönetmeliği yayınlandı, generallerin üstlendiği daire başkanlıklarına da ikisi kadın üç sivil başkan atandı.

TARİHTE İLK

MGK Genel Sekreteri Orgeneral Tuncer Kılınç'ın görevi Büyükelçi Yiğit Alpogan'a devriyle başlayan ?sivilleşme' sürecinde devrim nitelindeki ikinci adım ?Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği'nin 28 Ağustos 2005'de Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla atıldı. Yönetmeliğin yayınlanmasının ardından da MGK Araştırma Daire Başkanlığı'na daha önce Zürih Başkonsolosluğu yapan Gürsel Demirok atandı. Demirok'un atanma kararnamesi dünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

KADINLAR 3'LEDİ

Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Başkan Vekilliğine Füsun Arslantosun ve Personel Daire Başkan Vekilliğine ise Asuman Orhan'ın atamaları da yapıldı. Kısa bir süre önce de Hukuk Müşavirliği'ne atanan Emel Budak'la birlikte, MGK tarihinde ilk kez önemli görevlerin başına üç kadın uzman gelmiş oldu. Yayınlanan yeni yönetmelikle daha önce Genel Sektereter'in teklifi ve Başbakan'ın onayladığı atamalar bundan böyle, Devlet Personel Başkanlığı Görevde Yükselme Çerçeve Yönetmeliği esas alınarak hazırlanan yönetmeliklerle yapılacak.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber