Matematik projesiyle Türkiye'yi Brezilya'da temsil edecekler

Maltepe Coşkun Koleji öğrencileri, hazırladıkları matematik projesiyle finalist olarak Brezilya'da, Mostratec Bilim ve Teknoloji Yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maltepe Coşkun Koleji Müdürü Mehmet Sinan Gerev, "Bu sene Uluslararası 27. MOSTRATEC Bilim ve Teknoloji Proje yarışmasına 32 ülke katılacak. Gerekli başvuruları yaparak hazırladığımız matematik projemiz, Mostratec jürileri tarafından yapılan ön değerlendirmede 568 proje arasından ilk aşamayı geçerek final yarışmasına katılmak üzere Brezilya'ya davet edildi. Öğrencilerimiz Türkiye'yi uluslar arası bir yarışmada temsil edecekleri için çok heyecanlı ve başarı olmak için son hazırlıklarını yapıyorlar. Projemiz, Brezilya'da Novo Hamburgo şehrinde 22-27 Ekim 2012 tarihleri arasında finale çıkacak." dedi.

Ünlü Matematikçi Leibniz'in geometrik formülünü geliştirerek üç boyutlu uzayda uygulamalarını (An Applıcatıon Of Leıbnız Geometrıcal Theorem In Three-dımensıonal Space) konu alan proje, 2 öğrenci tarafından Mostratec proje yarışmasında Türkiye adına yer alacak.

Maltepe Coşkun Koleji Müdürü Gerev, "Brezilya finalinde projemiz, 200'den fazla uluslararası farklı projeyle yarışacak. Toplam 13 alanda madalyalar dağıtılacak olan yarışmada her alanda altın,gümüş, bronz madalya ve mansiyon ödülü dağıtılacak. 5 gün sürecek sergide projeler, çeşitli kriterlere tabi tutularak değerlendirilecek. Ümit ediyoruz ki ülkemiz için katılacağımız bu yarışmada altın madalya alarak Türkiye'yi temsil adına güzel bir başarıya imza atalım." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber