Ergün: Mesleki eğitim veren okullara daha fazla destek verilecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 11:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, mesleki eğitim veren okullara, diğer okullara göre devlet bütçesinden daha fazla destek verileceğini bildirdi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 12 Eylül 2010'da yapılan referandum sonucunda kabul edilen anayasa değişikliklerinin birçok sorunu çözdüğünü söyledi. Ergün, ?Ayrıntılarına girmeyeyim ama meslek liselerinin önü de referandumla açıldı.? dedi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Teknik Koleji'nin açılış törenine, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergül, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Sincan Kaymakamı Ufuk Seçilmiş, ASO üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

İLERİ TEKNOLOJİ İLE ÜRETİM SAĞLAYACAK

Programda konuşan Bakan Nihat Ergün, böyle bir lisenin açılmasının gururunu yaşadıklarını ifade etti. Ergül, özel mesleki eğitimi sağlayacak liseleri, normal devlet liselerinden bir buçuk kat daha fazla destekleyeceklerini bildirdi. Türkiye'de artık mesleki eğitimin yeniden önem kazandığı ifade kaydeden Bakan Ergün, bir ülkenin ekonomisinin güçlü olabilmesinin ancak sanayiye dayalı olması ile gerçekleşeceğine işaret etti. Türkiye'nin de artık bir sanayi ülkesi olduğunu dile getiren Bakan Ergün, ?Türkiye ihracatının yüzde 95'ini sanayiden oluşan ürünler oluşturmaktadır. Türkiye'de daha önce, düşük teknoloji ile üretim yapılmaktaydı. Şimdi ise orta teknoloji ile üretim yapıyoruz. İleri teknoloji ile üretim yapmamızda mesleki liselerin önemli bir rolü olacaktır. Üniversite sanayi iş biriliğini de ancak bu şekilde sağlayabiliriz. Bizi ilerletecek olan budur.? dedi.

?MESLEK LİSELERİNİN İHMALİ, İMAM HATİP TAKINTISI OLANLARIN ESERİ?

Bazı kesimlerin İmam Hatip takıntısı yüzünden meslek liselerinin ihmal edildiğini anlatan Bakan Ergün, şöyle devam etti: ?Oysa her alanda mesleki eğitime ihtiyaç var. İmam Hatip liselerine de ihtiyaç söz konusu. Camiye gittiğimizde, kaliteli imamlar eşliğinde ibadet etmeyi herkes ister. Biz, bu takıntı yüzünden çocuklarımızın ayağına yıllarca taş bağladık. Çocuklardan biri aynı sınavda 100 soru yaparak istediği bir üniversiteye girerken meslek liseler 150 soru yaparak girebiliyorlardı. Bu haksızlığı kaldırmış olduk.?

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'nin en büyük sermayesinin insan olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber