ERZİMDER: Müslümanları rencide eden filmden ABD sorumlu

Erzurum İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ERZİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Zülküf Usanmaz, İslam'a ve Hz. Muhammed'e hakaret içeren 'Müslümanların Masumiyeti' adlı film'den Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'ni sorumlu tuttu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İslam'a ve Hz. Muhammed'e hakaret içeren filme tepkiler devam ediyor. ERZİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Zülküf Usanmaz, yazılı açıklama yaparak filmi, filmin yapımcılarını ve AB'yi kınadı.

Usanmaz; "Malum film ABD'de çekildi ve Hollywood'ta gösterime girdi. Sonra dünyaya ve insanlık âlemine maksatlı eller tarafından servis edildi. Filmde; Hz.Muhammed (s.a.v.) iftiralar ve hakaretler yer almış, İslam dininin kötülenmesi, özellikle amaçlanmış ve hedeflenmiş, cinsel içerikli sahneler özellikle kurgulanmıştır. Filmin yapımcısı İsrail asıllı ve Amerikan vatandaşı Sam Bacile; 'Filmi İsrail için yaptım ve İsrailli 100 kişiden 5 milyon dolar yardım aldım ve filmi provokatif amaçlar için yaptım' diyor. Ayrıca Bacile, Florida eyaletinde Kur'anı Kerim yakan rahip Terry Jones'ten de destek aldığını da itiraf etmiştir. ERZİMDER olarak ABD'yi kınıyoruz. ABD kendi ülkesinde İslam dini hakkında maksatlı olarak yürütülen bu sinsi eylemlere göz yumduğu için kınıyoruz. İnfial içinde olan sadece Müslümanlar da değil. İnsan hakları kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, Hıristiyan aktivistler, Evangelist Kilisesi gibi dini kuruluşlar da bu derin infial içindeler." açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber