Şehirlerin hava kalitesi Gaziantep'te ortaya çıkacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Hollanda Hükümeti ile çevre alanında ikili işbirliği çerçevesinde yürütülen 'Kentlerde Hava Kalitesi Değerlendirme Sisteminin Geliştirilmesi (KENTAİR) Projesi'nin resmi açılışı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin evsahipliğinde yapılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

25-26-27 Eylül tarihlerinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda 3 gün boyunca devam edecek toplantıda, kentlerin hava kalitesinin artırılmasının yanında Türkiye'de ilk kez Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan 'İklim Eylem Planı'da ele alınacak.Gaziantep'in, Türkiye'nin 'İklim Eylem Planı'nı yapan ilk kenti olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkan Asım Güzelbey, "Bu projeye Gaziantep'in de uygulama alanı olarak dâhil edilmesi çok önemli. Çünkü iki projede hava kirliliğinin nedenleri, hava kalitesi sorunlarına çare buluyor. Bu sayede Gaziantep hava kalitesi yüksek yaşanabilir bir kent haline gelecek. KENTAİR, ön bilgilendirme çalıştayına da Gaziantep olarak ev sahipliği yaptık. Böylesine önemli projelere ev sahipliği yapmak şehrimiz için çok önemli. Şimdi ise resmi açılışını gerçekleştirerek KENTAİR Projesi'ni hayata geçireceğiz." dedi.

KENTAİR Projesi kapsamında, bilgilendirmeler, Avrupa Birliği (AB) direktifleri ve AB'de hava kalitesi değerlendirme ve yönetim uygulamaları, il bazında hava kalitesi sorunları ve yönetim uygulamaları, hava kalitesi yönetimi kapsamındaki uygulamalar, mevcut durum hakkında yapılan çalışmalar, envanter ve iklim eylem planı, illerin görüş ve değerlendirmeleri, ilgili kurum ve kuruluş değerlendirmeleri ve bilgi paylaşımı, ihtiyaç analizi, planlama aktivitelerin belirlenmesi başlıkları ele alınacak. Hollanda ile hem sosyal hem de çevre konusunda birçok projede işbirliği yaptıklarını vurgulayan Güzelbey, yürütülen bu örnek projenin başarılı olacağını kaydetti.

Projenin açılışının 24 Eylül Perşembe günü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Uluırmak'ın sunumuyla başlanması planlanıyor. Gaziantep'in de KENTAİR Projesi için seçilen iller arasında olduğu toplantıya, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Genel Müdür Vekili Mehmet Baş, Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü Proje Lideri Henk Bloemen, Türkiye genelinde çevre ve şehircilik il müdürlükleri, büyükşehir belediye başkanlıkları ile konusunda uzman yetkililerin katılması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber