Petrol İş'ten, Batman'da terör örgütü mayınında ölen 4 sivilin anıtına ziyaret

Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, ?Artık insanlarımız ölmesin, ölenler için dikilen anıtları ziyaret etmeyelim

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hep birlikte bu ülkede barış şarkıları söyleyelim.? dedi.

Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, bir dizi inceleme için Batman'a geldi. Öztaşkın, ziyaret sırasında, terör örgütü PKK mayınında ölen ve belediye tarafından heykelleri dikilen 4 sivillin anıtını ziyaret etti.

Tarifeli uçakla Batman'a gelen Öztaşkın'ı, havalimanında, Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik ve sendika üyeleri karşıladı. Genel Başkan Öztakın, beraberinde Petrol iş yönetim kurulu üyesi Nimettullah Sözen ile beraber Petrol İş Sendikası Batman Şubesi'ne geçti. Burada sendika çalışmaları ile ilgili bilgi alan Öztaşkın ve beraberindekiler, daha sonra Atatürk Parkı'na geçerek, terör örgütü PKK mayını ile hayatını kaybeden 4 sivilin anısına yapılan anıtı ziyaret etti.

Batman Belediyesi'nin, 4 sivil için yaptırdığı ve adına yaşam ağacı verdiği anıtı çok anlamlı bulduğunu belirten Öztaşkın, ?Burada yaşamını yitiren 4 insan, bu ülkenin barışına katkı koymaya çalışan, toplumsal barış için mücadele eden, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözülmesi için çaba sarf eden insanlardı ve bu yolda hayatlarını kaybettiler. Mayında hayatını kaybeden Sedat Özevin, ölünceye kadar sendikamızın yerel avukatlığını yapıyordu. Özdemir kardeşler de yakından tanıdığımız ve siyasetin içinde olan insanlardı.? dedi.

Barışın sağlanması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyleyen Öztaşkın, ?Zor günlerden geçiyoruz, Kürt sorununun bir türlü çözülememesi, Türkiye'nin çeşitli illerine cenazelerin gitmesi bizi derinden üzmektedir. Biz artık silahların susmasını istiyoruz, acıların bitmesini istiyoruz. Artık şiddeti, çatışmaları değil barışı konuşmak istiyoruz. Sendika olarak Kürt sorununun, ülke bütünlüğü içerisinde demokratik, barışçıl yöntemlerle, eşitlik ve özgürlük temelinde çözülmesi gerektiğine inanıyoruz. Artık insanlarımız ölmesin, ölenler için dikilen anıtları ziyaret etmeyelim. Hep birlikte bu ülkede barış şarkıları, özgürlük şarkıları söyleyelim.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber