Çongar: Paşa Fabrikası Mesire Alanı göz kamaştıracak

Sivas Belediyesi Başkan Yardımcısı Cafer Çongar, Paşa Fabrikası Piknik ve Mesire Alanı'nda yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 18:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çongar, projenin bir ay sonra tamamlanacağını ve bittiğinde göz kamaştıracağını söyledi.

Cafer Çongar, gezi ve incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, Paşa Fabrikası 3. Etap Peyzaj Düzenleme Projesi'nin tamamlandığında buraya bakışların kayıtsız kalamayacağını kaydetti. Daha estetik ve otantik bir mekân haline gelen alanın, göz alıcı şelalesi ve 4'ü taş, 4'ü ahşap 8 köprüyü de içinde barındıracağını söyleyen Çongar, "İsmini aldığı elektrik santrali, kütük ev restorantı, şelalesi, doğal gezinti yerleri, yürüyüş yolları, spor alanları, bol miktarda yaşam alanları, piknik alanları ve sosyal tesisleri ile her mevsim faklı bir güzelliğe bürünen tabiat harikası ve doğal güzelliği ile yaz kış 10 bin Sivaslı hemşehrimizin çok rahatlıkla vakit geçirebileceği 2 bin araç kapasiteli modern bir cazibe merkezi haline dönüştürülecek." dedi.

Congar, alanda şimdiye kadar yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Paşa Fabrikası'nın şu ana kadar aktif kullanım alanının 120 bin metrekare olduğunu söyleyen Çongar, ?Bizim şu an da yapacaklarımızla 70 bin metrekare daha ilave ediyoruz. Yaklaşık 190?200 bin metrekare arasında aktif kullanımı olan bir alan haline getireceğiz. Bizim buradaki projemizin değeri 2 milyonun üzerindedir. 2 milyonun üzerinde bir bedelle ihale yaptık, ihale devam ediyor. Projedeki ayrıntılarımız önceki alanlardaki sulama elle sulamaydı şimdi otomatik sulama sistemine geçtik. Bundan önceki alanlardaki aydınlatma alan aydınlatması büyük projektörlerle aydınlatma yapılıyordu, şimdi tamamen sokak aydınlatması dediğimiz tüm yolların aydınlatmasını sağlıyoruz." şeklinde konuştu.

Peyzaj düzenlemesini yaptıklarını ve şu anda 210 civarında olan çardak sayısının 60 çardak daha ilave ettiklerini kaydeden Çongar, "Bunların hepsinde aydınlatma var. Hepsinin tabanları tahta çünkü ahşap kullanıldığı ki gelen insanların daha rahat, daha sağlıklı ortamda oturması gerekiyor. Buraya yaşlılar, çocuklar da geliyor, o nedenle beton ya da taşta oturmasınlar diye ahşaba çevirdik. Çatı sistemi ise kışın çatı da kar kalmayacak şekilde inşa edildi.? diye konuştu.

Gezi ve incelemelerde Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun ile ilgili birim müdürleri de hazır bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber