Malatya'da 3 yılda 56 kilometre yol çalışması yapıldı

Malatya'da 3,5 yılda yaklaşık 56 kilometre yol çalışması yapıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 17:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaptığı yazılı açıklamada, başta kuzey kuşak yolu olmak üzere, Fahri Kayahan, Karakavak, Tecde, Turgut Özal, Özalper, Yeşiltepe, Melekbaba, Çarmuzu, İlyas, İskender, Battalgazi, Göztepe Tandoğan ve diğer birçok mahallede imar yollarının açıldığını belirtti.

Yolların bir şehre nefes aldıran can damarları olduğunu vurgulayan Çakır, bu nedenle şehre nefes aldıracak yeni yolların açılmasına büyük önem verdiklerini kaydetti. Mevcut yollar da sürdürülen genişletme, kaldırım ve peyzaj düzenleme çalışmalarının yanı sıra yeni yol açma çalışmalarının da aralıksız olarak devam ettiğini ifade eden Çakır, çalışmalarla Fahri Kayahan bölgesinin şehrin yeni bir alt merkezi haline gelmeye başladığını belirtti. Çakır, "Fahri Kayahan Caddesi ile Güngör Caddesi arasında 22-30-35 metre genişliğinde 3 cadde açıldı. Ayrıca, Tecde yolu ile Çevre yolunu birbirine bağlayacak 50 metrelik bulvar yolunda da çalışmalarımız aralıksız sürdürülüyor" ifadesini kullandı.

Kuzey kuşak yolunda da önemli mesafeler aldıklarını vurgulayan Çakır, son 3.5 yıllık süre içerisinde toplam 55 bin 915 metre yeni yol açma ve genişletme çalışması gerçekleştirdiklerini ve çalışmaların aralıksız devam ettiğini bildirdi.

Yol açma ve genişletme çalışmaları sırasında, yol güzergahında kalan 173 yapının yıkılarak yola katıldığını belirten Çakır, yıkımlar için hak sahiplerine enkaz bedeli olarak bugüne kadar 5 milyon 505 bin lira ödendiğini kaydetti.

Çakır, yıkılan duvarların yerine şehir estetiğine uygun perde duvarlar yapılarak, daha güzel bir görünüme kavuşturulduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber