Ali Gürbüz: Antalya'nın altın kemerin ebedi sahibi olması için çalışıyorum

651. Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz, babası Recep Gürbüz'ün ömrünün vefa etmediği altın kemerin ebedi sahibi olmaya kararlı olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Kırkpınar'da ilk atın kemeri kazanma sevincini 1988 yılında merhum babası Recep Gürbüz'le yaşadığını belirten oğul Ali Gürbüz, hedefinin 652 Kırkpınar Başpehlivan Güreşi'nde üçünü defa altın kemeri alarak Antalya tarihinde bir ilki başarmak olduğunu kaydetti. Kırkpınar başpehlivanlarından Ali Gürbüz ve Mehmet Yeşil Yeşil, 30 Eylül'de yapılacak olan 1. Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri öncesi Belediye Başkanı Şükrü Sözen'le bir araya geldi

Başpehlivan Gürbüz, yaptığı konuşmada, Kırkpınar'da üçüncü defa birinci olarak altın kemerin ebedi sahibi olmak istediğini söyledi. Merhum babasının üç defa üst üste Kırkpınar'da altın kemeri alarak ebedi sahibi olmaya ömrünün vefa etmediğini belirten Gürbüz, 2013 yılında yapılacak olan 652. Kırkpınar Başpehlivan Yağlı Güreşi'nin kendisi için anlamının büyük olduğunu kaydetti. Gürbüz, "Allah nasip ederse Kırkpınar'da üçüncü defa birinci olarak altın kemerin ebedi sahibi olmak istiyorum. Babamın Antalya'ya ilk defa 1988 yılında getirdiği altın kemerin ebedi sahibi olmak için var gücümle çalışıyorum. Allah nasip ederse 2013'de Kırkpınar'da üçüncü defa başpehlivanlık mücadelesinde birinci gelerek Antalya'yı altın kemerin ebedi sahibi yapmak istiyorum." dedi.

Başkan Sözen de 30 Eylül'de yapılacak olan 400 güreşçinin kayıt yaptırdığını, güreş tarihine kadar bu rakamın 600'e ulaşmasını beklediklerini söyledi. Manavgat'ta ilk defa yapılacak olan yağlı güreşleri en az 20 bin kişinin izlemesini beklediklerini belirten Sözen, ata sporunun yabancılara yönelik tanıtımı içinde tatile gelen turistlerin izlemesi için özel bölüm yaptıklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber