Centilmen bakanın telefon nezaketi

Haber Giriş : 12 Eylül 2005 07:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

NEZAKET, adabımuaşeret gibi incelikler, siyasetin iktidar çekişmesi, güç terazileri, polemiklerle daralan patikalarına uğramaz pek. Sık rastlanmayan siyasi zarafetin hoş örneklerinden birisi ise kabinedeki iki bakan arasında yaşandı.

ÖNCE BEN ÇIKAYIM

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Özel Kalemi'nden Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun bağlanmasını istedi. Ama cümlesini bitirir bitirmez telaşla ekledi:

?Aman o bir hanım bakan, telefona önce ben çıkayım...'

Bir an düşündü ve sonra iletişimdeki bu inceliği garantiye almak için, ?Siz en iyisi bakanın sekreteryasını bana bağlayın' dedi.

HEMEN BAĞLAMAYIN

Görevliler de hemen Çubukçu'nun Özel Kalemi'ni arayıp, ?Milli Savunma Bakanlığı Özel Kalemi'nden arıyoruz. Sayın bakanımız bakanınızla görüşmek istiyor' dediler.

Çubukçu'nun sekreteryası, ?Bir saniye, bağlantı kuralım' deyince, arayanlar hemen müdahale ederek, ?Hayır, hemen bağlamayın. Bakan bey önce sizinle görüşmek istiyor' diye araya girdiler.

ÖZEL KALEM ŞAŞKIN

Bayan bakanın sekreteryasında alışılmadık bu durum karşısında bir şaşkınlık yaşandı. Ama bu şaşkınlığın sisi dağılmadan, telefonun diğer ucundaki ses girdi araya:

?Ben Vecdi Gönül...'

Sekreterya görevlisi de, şaşkınlığın ses tonuna sinen telaşını örtmeye çalışarak, ?Sayın bakanım, bir saniye bağlantı kurayım. Sanıyorum sayın bakanımız da telefonda' dedi.

TEYİT TELEFONU

Ama nezaketten kaynaklanan bu iletişim biçimine belki sık rastlanmadığı için, Çubukçu'nun sekreteryası diğer hattan Milli Savunma Bakanlığı'nı arayarak, gerçekten telefondaki sesin Bakan Gönül olup olmadığını da teyit etti.

EFSANEYE DÖNÜŞTÜ

?Uzun saniyeler' süren bu teyidin ardından, iki bakan arasında bağlantı kuruldu. Her iki Özel Kalem'in çalışanları da hayatlarında ilk kez böylesi bir durumla karşılaşmışlardı. Özel kalemlerde çalışanların çoğu bayan olduğu için Gönül'ün bayan bakana yönelik bu inceliği, bir efsaneye dönüştü.

İLGİNÇ TEMENNİ

Ve aynı gün iki bakanlığın koridorlarına da şu temenni yayıldı:

?Darısı ...... başına.'

Ancak bu cümlenin öznesine kimlerin isimlerinin konulduğu duyulamadı...

Sekreter inanamadı

DEVLET Bakanı Çubukçu'nun sekreteri, ahizeden gelen ?Ben Vecdi Gönül' sesine inanamayınca, diğer hattan Milli Savunma Bakanlığı'nı arayarak telefondakinin gerçekten Bakan Gönül olduğunu öğrendi. Hatta bekleyen Gönül, sekreterin ikna olmasından sonra Çubukçu ile görüşebildi.

hürriyet/cinnah fısıltıları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber