Melikgazi refüjleri yemyeşil

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak refüjlerde hazır kesme çim kullanıldığını, böylece hem zamandan hem de çim ekme, sulama ve bakım maliyetinden tasarruf edildiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yılbaşında ilk uygulamaya Esenyurt Mahallesinde yapımı tamamlanan Paşalar, Hangar ve Büyükmenderes Caddelerinde başlanıldığını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayseri ilinde mevsim şartları gereği yeşil alanların oluşturulması, bakımı, sulanması ve gübrelenmesinin maliyetinin yüksek olduğunu, çünkü yazları kurak ve sıcak, kış aylarının ise uzun ve sert geçtiğini söyledi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, uzun araştırma ve uygulama sonuçlarının değerlendirilerek hazır çimin tercih edildiğini belirterek şunları söyledi:

"Refuj alanlarında her yıl çim ekimini gerçekleştiriyoruz. Ancak çim ekimi gerek alt yapı gerek ise çim türü ve cinsinin toprak ile uyumsuzluğu yeşil örtü oluşturmamıza birçok kere engel olmakta idi. Bu neden ile Kayseri iklimine uygun toprak ile bütünleşmiş ve ekim, çimlendirme ile gübreleme çalışması istemeyen hazır kesme çimler satın alarak serilmesini sağlıyoruz. Bu çalışma ile hem zamandan hem de mevsim şartı aramadan alanları yeşil sahaya dönüştürebileceğiz ."

Bel-Sin Bölgesi 30 Ağustos Mahalle Muhtarı Emrullah Altuntaş, bu uygulama ile bir günde mahallenin yeşil alana dönüştüğünü akşam işine gidenlerin iş sonrası mahalleye geldiklerinde çimlendirilmiş parklar, yeşil alanlar ile refüjleri görünce şaşkınlıklarını gizleyemediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber