Kastamonu 50 yıldır değişmeyen muhtar, yeni seçime hazırlanıyor

Kastamonu'nun Araç ilçesi'ne bağlı Gemi Köyü'nde 50 yıldır muhtarlık yapan 79 yaşındaki Kadir Yetginoğlu, adaylık için yeniden kolları sıvayıp, seçimlere hazırlanırken, Allah ömür ve sağlık verirse görevimi ölünceye kadar yapacağım dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yarım asırı geride bırakıp, Türkiye'nin en uzun süreli muhtarlık yapan kişi unvanını elinde bulundurduğunu belirten Kadir Yetginoğlu, köyüne hizmet etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtiyor. Gemi Köyü muhtarlığını 50 yıldır kimseye bırakmayan evli ve 4 erkek çocuk babası olan Yetginoğlu, bu başarısını 50 yıldır yaptığı hizmetler sonucu vatandaşların kendisini sevmesine bağlıyor. Çocukları Kastamonu'da oturan, eşi ile birlikte köyünde yaşayan Yetginoğlu, gelecek seçimlerde çocuklarının izin vermesi durumunda tekrar aday olmak istediğini belirtti.Yaklaşık 20 yıl önce muhtarlıktan emekli olduğunu ve ömrü boyunca başka bir iş yapmadığını belirten muhtar Yetginoğlu, Diğer muhtarlar gibi 5 yıl görev yapıp bırakacağım diye seçilmedim. Allah ömür ve sağlık verirse bu görevi ölünceye kadar yapacağımı söyledim. Önümüzdeki seçimde de aday olmak istiyorum. Ancak adaylık konusuna çocuklarımla görüştükten sonra karar vereceğim dedi.50 yıllık görev süresince köyüne sayısız hizmetlerde bulunduğunu ifade eden Yetginoğlu, ? Araç'ta 40 yıl önce ilk defa benim köyümün yolu asfaltlandı. Diğer köylerde gaz lambası varken, ilk elektrik bizim köye geldi. Dönemin Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal köyümüze gelerek elektriğin açılışını yaptı. Halen muhtarı olduğum Gemi Köyü'nde ilkokulundan suyuna kadar ne hizmet yapılmışsa, tümünde ben iktidardaydım. Yapılan her hizmette benim gayretlerim var dedi.

50 yıllık muhtarlık iktidarını önümüzdeki seçimlerde de devam ettirmeyi hedeflediğini belirten Yetginoğlu, eşiyle birlikte yaşadığı köyünde çalışıp, evcil hayvanları ile zamanını geçirdiğini belirterek gelecek seçimleri bekediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber