Saklı cennet Sansarak kanyonu

Bursa'nın İznik ilçesindeki Sansarak kanyonu doğa fotoğrafçılarının vazgeçilmezi oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 21:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sansarak kanyonu ormanın derinliklerinde vadi içine saklanmış bir cennet adeta. İznik'e bağlı Sansarak köyü sınırlarında bulunan kanyon, 7 kilometrelik zorlu parkuruyla en zor trekking alanlarından biri. 500 yıllık Osmanlı köyü Sansarak, doğa fotoğrafçılarını cezbediyor.

Kerpiç evleri ve dar yolları ile dizi ve sinemacıların da platosu olarak biliniyor. Uzun ve çetin parkuru ile ortasından akan Karasu deresi, yazın sakin, kışın ise bir çağlayan edasında akıyor. Türkiye'nin her bölgesinden hafta sonları fotoğraf meraklılarını kanyonda görebilmek mümkün.

Ziyaretçiler, balta girmemiş ormanın içindeki kanyona seyahat etmeden önce, köy meydanındaki kerpiçten yapılmış yüz yıllık evlerin atmosferinde Osmanlı devrini yaşıyor, köy kahvehanesinde hiç bozulmamış bir gelenek olan odun ateşi ile kaynayan çayı yudumluyor.

7 saatte kat edilebilen kanyon öncesi rehber şartı aranıyor. Oldukça efor isteyen bu zorlu parkurun usta rehberi olan Şaban Aydın, kendisinin önderlik etmemesi haline kaybolunabileceğini, bu tip üzücü durumların bazen yaşandığını söylüyor. Aydın, köye gelen yabancıların ihtiyaçlarını da karşılıyor. Kara fırında yapılmış köy ekmeği, keçi peyniri, tamamen organik ürünlerden olan domates ve yeşil sivri biber kanyon gezisinin vazgeçilmez menüsü.

TURİZME AÇILSIN

Deniz seviyesinden bin metre yüksekte, orman içinde gizli 7 kilometre uzunluğundaki Sansarak kanyonunun turizme açılması isteniyor. Köy halkından mimarisine ve doğal güzelliklerine kadar yerli ve yabancıların gözdesi olan Sansarak, kendilerine uzanacak destek elini bekliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber