PAÜ Rektörü Bağcı, 42 yıl sonra ilkokul diplomasını aldı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar'ın elinden ilkokul diplomasını aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektör Bağcı'nın Acıpayam Lisesi toplantı salonunda verdiği "Yüksek Öğretime Geçiş ve Liseler" konulu konferansa Kaymakam Kalkar, Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Acıpayam Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Turgut Tok, Müdür Yardımcısı Tolga Bakırtaş, Acıpayam Lisesi Müdürü Fuat Taşlı, öğretim görevlileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Konferansta Prof. Dr. Bağcı, Türkiye'de en çok tercih edilen 10 üniversite arasına girdiklerini ama Denizli'den öğrenci sayısının düşük olduğunu, yükseltmek için çalıştıklarını söyledi. Bağcı, öğrenci sayısının 45 bine dayandığını ve önümüzdeki iki yılda 60 bin olacağını belirtti. Tıp fakültesinden 130 öğrenciyle görüştüğünü aktaran Rektör Bağcı, "Ankara'nın doğusundan ve batısından gelenler daha fazla. Denizli'den gelenler çok az ama neredeyse iki tıp öğrencisine bir öğretim üyesinin düştüğü üniversitede görev yaptığım sürede 47 yatağı 750'ye çıkarmış olmanın karşılığının bu olmaması gerektiğine inanıyorum. İşte üniversitenin açılış günü olan bugün, 42 yıl önce mezun olduğum lisede bunları sizlerle paylaşmak için buradayım. Bu sene yeni kayıt olan öğrencilerin ne kadarı Denizli'den, ne kadarı il dışından araştırıyoruz. Honaz Meslek Yüksekokulu'nda 3 bin, Buldan'da bin 600 öğrenci var ama Denizli'den neredeyse hiç yok." dedi. İhracatı 3,5 milyar dolar olan Denizli'nin önemli miktarda ara eleman ihtiyacı olduğunu, yörenin ihtiyaç ve öncelikleri dikkate alınarak okul açıldığını belirten Prof. Dr. Hüseyin Bağcı konuşmasına, "Ara eleman yetişmesi için açılacak meslek yüksekokullarının kaliteli olması gerekiyor. Önce yörenin önceliklerini tespit ettik, ona göre ilçelerimize ilgili bölümleri açtık." diye konuştu.

Daha sonra öğrencilerin sorularını cevaplayan Rektör Bağcı'ya konferans sonunda, 42 yıl önce mezun oluşunun anısına Kaymakam Uğur Kalkar ve Başkan Hulusi Şevkan tarafından ilkokul ve ortaokul diplomaları verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber