Tunceli'de, gasp edilen araç patlattırılmış

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 07:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli'de teröristler dün akşam asker taşıyan zırhsız minibüs ile güvenliğini sağlayan cipin geçişi sırasında bomba yüklü aracı uzaktan kumandayla patlattı. Gasp edilen bir araçla gerçekleştirildiği belirlenen saldırıda, 6 asker ile yolda yürüyen bir kadın şehit oldu. Kadının kocası da ağır yaralandı

TUNCELİ'de asker taşıyan sivil plakalı minibüs ile güvenliğini sağlayan zırhnsız cipin geçişi sırasında, teröristlerce yol kenarına bırakılan bomba yüklü araç uzaktan kumandayla patlatıldı. Her iki aracın da alev alıp yandığı patlamada 6 asker şehit oldu, yolda kocasıyla birlikte yürüyen bir kadın da hayatını kaybetti. Saldırı dün kent merkezine 3 kilometre mesafede bulunan Atatürk mahallesindeki Yeni Hastane Kavşağı'nda meydana geldi. PKK'lı teröristler, Türk Telekom Müdürlüğü'ne ait aracı sabah gasp edip, bomba yükledikten sonra, askerlerin geçiş güzergahına yerleştirdi.

Araçlar zırhsız

Saat 18.05'te teröristler, koruma görevi yapan askeri cip ile sivil plakalı zırhsız askeri servis aracının geçişi sırasında bomba yüklü aracı patlattılar. Bombanın etkisiyle askeri cip ile bomba yüklü araç alevler içinde kaldı. Tahrip gücü yüksek bombanın şarapnel parçaları da servis minibüsünü adeta delik deşik etti. Şiddetli patlama kent merkezinden de duyuldu. Patlamada 2 uzman çavuş ile 4 er şehit oldu. Bu sırada yoldan geçen Fatma Acar hayatını kaybederken, yanındaki kocası Ali Acar yaralandı. Ali Acar, ilk müdahalenin ardından, Elazığ'a sevk edildi. Fadime Acar'ın Elazığ Uzuntarla köyünde yaşadığını söyleyen annesi Anik Yüksel, hastane önünde ağıt yaktı. Patlamayla birlikte bölgeye çok sayıda ambulans ve güvenlik güçleri sevk edildi. Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan da kalkan Kobra ve Sikorsky helikopterler patlamanın olduğu bölgede uçtu. İtfaiye ekipleri, yanan araçları söndürmek için büyük caba harcadı. Saldırının ardından hava destekli başlatılan operasyonlarda bölgeye yakın ormanda şüpheli 4 kişi tespit edildi. Bölgeye özel harekât timleri sevkedildi. Teröristler Türk Telekom görevlisi iki kişiyi saldırının ardından Çiçekli köyü yakınlarında serbest bıraktılar.

Düğün dönüşü şehit oldu

Saldırıda şehit olan altı asker arasında bulunan Uzman Çavuş Ahmet Oğul'un (26) şehit olduğu haberi Türkoğlu ilçesine bağlı Beyoğlu beldesinde yaşayan baba Ejder Oğul ve anne Selma Oğul'a, İl Jandarma Komutan Vekili Binbaşı Galip Erbil ve Kaymakam Tuncay Akkoyun tarafından verildi. Gözyaşlarına hakim olayaman baba Ejder Oğul, fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. TSK'da 6 yıldır görev yapan Ahmet Oğul'un 20 gün önce hayatını Fatma Oğul'la birleştirdiği ve düğün izninin bitiminde görevine başladığı gün şehit düştüğü öğrenildi. Şehit olan askerlerden birinin de Tekirdağ'ın Karaağaç beldesinde yaşayan 21 yaşındaki Kadir Dadaş olduğu açıklandı. Şehit erin terhisine 40 gün kaldığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber