Uzlaştırma Kurulu'na suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2005 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BASK, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı'na başvurarak, Uzlaştırma Kurulu üyelerinin ''görevlerini kötüye kullandıkları'' iddiasıyla haklarında soruşturma başlatılmasını istedi.

Konfederasyondan yapılan yazılı açıklamaya göre, BASK Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı'na bir mektup gönderdi. Mektupta, toplu görüşmelerin ardından KESK tarafından Uzlaştırma Kurulu'na yapılan başvurunun usul bakımından reddedildiği anımsatıldı. Söz konusu kararın, Anayasa'nın 53. ve Kamu Görevlileri
Sendikaları Kanunu'nun 29, 32, 33, 34 ve 35. maddelerine açıkça aykırı olduğu savunulan mektupta, ''Uzlaştırma Kurulu üyeleri, kanun hükümlerinin lafzına göre değil, gerekçesine göre karar verdiğini kuşkuya yer bırakmayacak biçimde ifade etmek suretiyle, basit bir hukuk ilkesinden bile habersiz olduklarını göstermişlerdir'' denildi.
Başvuruyu reddeden kurul üyelerinin yanlı bir tavır sergileyerek kamu çalışanlarının mağduriyetlerine sebep oldukları öne sürülen mektupta, Uzlaştırma Kurulu'ndaki görev süreleri sona ermiş olan Prof. Dr. Turgut Tan, Prof. Dr. Kadir Arıcı, Prof. Dr. Fevzi Devrim ve Prof. Dr. Eyüp Bedir'in bir daha bu göreve seçilmemeleri istendi.
Mektupta, söz konusu kişiler hakkında ''görevlerini kötüye kullandıkları'' iddiasıyla soruşturma başlatılması talep edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber