Pek: Köylerde hayat standartlarını yükselteceğiz

Iğdır Valisi Ahmet Pek, Tuzluca ilçesine bağlı köylerde incelemelerde bulunarak, "Yapılan yatırımlarla birlikte köylü vatandaşlarımızın hayat standartlarını daha da artırmak istiyoruz." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Pek, Tuzluca ilçesine bağlı önemli köyler arasında yer alan Güllüce ve Mollakamer köyleri güzergahı üzerine yapılmakta olan ve bir çok köy tarafından geçiş noktası olarak kullanılan 6 kilometrelik asfalt çalışmasını yerinde inceledi.

Yapılmakta olan asfalt yolun, başta Küçük Ova, Bağlan, İnce ve Gedikli köyleri olmak üzere toplam 17 köyümüze hizmet vereceğini ve asfaltlama çalışması sayesinde kış aylarında köylerin yolları kapanmayacağının belirten Pek, bu şekilde vatandaşların ulaşım sıkıntısı yaşamasını önlenmiş olacaklarının söyledi.

Yol çalışması incelemesini tamamlayarak Güllüce ve Mollakamer köylerine geçen Vali Pek, muhtar ve köy sakinlerinin; hayvancılık, sulama, içme suyu, kanalizasyon, konut ve çevre kirliliği ile ilgili sıkıntı ve taleplerini dinleyerek, bunlara yönelik yetkililerden bilgi aldı. Vali Pek, vatandaşlarla birebir sohbet ederek isteklerini not alarak, sıkıntıların giderilmesi yönünde kurum amirlerine talimatlar verdi.

Vatandaşlarla yapılan karşılıklı sohbette, köylere daha iyi hizmet verilmesi, problemlerin yerinde çözülmesi, tarım ve hayvancılık alanında yapılan yatırımlarla da köylerin hayat standartlarının daha da yükseleceğini, böylelikle köyden kente göçün önüne geçileceğini savunan Pek, konuşmasında, kız çocuklarının okullaşması ve onların okuyarak iyi mesleklere sahip olması yönünde teşvik edici mesajlara yer verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber