Bolat ve Süke'nin sağlık durumlarının ciddiyetini koruyor

Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ile Yeni Sakarya Gazetesi çalışanı Mustafa Süke ameliyattan çıktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 18:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'da yayınlanan Anadolu Gazetesi İmtiyaz sahibi Adnan Uyumaz'ın kurşun yağmuruna tutarak ağır yaraladığı Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ile Yeni Sakarya Gazetesi çalışanı Mustafa Süke ameliyattan çıktı.

KURŞUN RECEP BOLAT'IN OMURİLİĞİNE ZARAR VERDİ

Sakarya'da yayınlanan Anadolu Gazetesi İmtiyaz sahibi Adnan Uyumaz'ın kurşun yağmuruna tutarak ağır yaraladığı Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ile Yeni Sakarya Gazetesi çalışanı Mustafa Süke ameliyattan çıktı. Bolat ve Süke'nin sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Saldırıda kolu, ayağı ve sırtına 3 kursun isabet eden ve Adapazarı Toyota-Sa Hastanesi'ne kaldırılan Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat hastanede iki kez ameliyat edildi. Son ameliyatta kurşunun omuriliğine hasar çverdiği belirtilen Bolat hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.

Saldırıda karnından 4, ayağından da 1 olmak üzere 5 kurşunla vurulan Yeni Sakarya Gazetesi'nde çalışan denetçi Mustafa Süke de kaldırıldığı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez kampüsünde yaklaşık 6 saat süren ameliyat geçirdi. Süke'nin sağlık durumunun ciddi olduğu belirtildi.

TABANCAYI MASAYA KOYDU İDDİASI

Bu arada saldırının da ayrıntıları da ortaya çıktı. Saldırı sırasında olay yerinde bulunan İstanbul Basın İlan Kurumu çalışanı Ökkeş Buğra Atılgan polise yaşananları anlattı. İddialara göre saat 10.00 sıralarında Recep Bolat, Denetci Devrim Özergin ile Ökkeş Buğra Atılgan gazetede iken, imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz bulundukları odaya gelip masaya tabancasını bıraktı. Devrim Özergin'e 'Geçen sene bana ceza yazan sen miydin?' diyerek bağırdı.

SİLAHI BAŞINA DAYADI

Devrim Özergin'in "Biz ceza yazmıyoruz" sözleri üzerine tabancayı kafasına dayayan Uyumaz'a, Şube Müdürü Recep Bolat müdahale etmek istedi. Bunun üzerine Uyumaz, Bolat'a 3 el ateş etti. Kolundan bacağından ve sırtından vurulan Bolat yere düşerken, Uyumaz bu sefer Özergin'e kurşun yağdırdı.

Saldırıda vücudunun çeşitli yerlerinden vurulan Özergin yere düşerken, gözleri önünde arkadaşları vurulan Ökkeş Buğra Atılgan odadan kaçtı. Elinde silah peşinden koşan gazete patronu, bu sırada gazetenin merdivenlerinden çıkan Yeni Sakarya Gazetesi çalışanı Mustafa Süke'yi görünce ona da ateş etti. Karnından 4 ayağından da 1 olmak üzere 5 yerinden vurulan bir çocuk babası Süke kanlar içerisinde yere düştü. Bir kişiyi öldürüp 2 kişiyi de yaralanan Uyumaz olay sonrasında şoförünün kullandığı araçla kaçtı.

Saldırıda kurtulan Ökkeş Buğra Atılgan polise verdiği ifadede, "Devrim'in başına silah dayayınca Recep Bolat müdahale etmek istedi. Bunun üzerine silahla onu vurdu. Sonra da Devrim'i. Ardından şarjör değiştirirken ben de kaçmaya başladım. Bu esnada gazete girişinde Yeni Sakarya Gazetesi'nde görev yapan denetçiyi gördüm. O geliyordu. Ben kaçarak otele sığındım" dedi

GAZETESİ RESMİ İLAN CEZASI ALMIŞ

Basın İlan Kurumu denetçilerine saldıran Adnan Uyumaz'ın, geçen yıl usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle Basın İlan Kurumu tarafından resmi ilan almama cezasına çarptırıldığı belirlendi. Uyumaz'ın sahibi bulunduğu gazete hakkında son olarak da, kendi dağıtımını yaptığı gazetenin tirajında oynamalar yaparak satışı fazla gösterdiği iddiasıyla inceleme başlatıldığı belirtildi. Aylık 20 ile 25 bin lira arasındaki resmi ilanının kesilme korkusuyla ölüm saçan gazete patronu Uyumaz'ın yakalanması için Sakarya Emniyet Müdürlüğü bir dizi adrese baskın yaptı.

Bu arada Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Serter Adapazarına gelerek saldırıda yaralanları hastanede ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber