Aile hekimliği başlıyor

Haber Giriş : 15 Eylül 2005 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık alanında çığır açacak olan aile hekimliği uygulaması bugün pilot bölge olan Düzce'de başlıyor. Projeyle 3 bin kişiye bir hekim ve bir sağlık personeli düşecek

SAĞLIK Bakanlığı, yıllardır yılan hikayesine dönen aile hekimliği uygulamasına nihayet geçiyor. Pilot bölge seçilen Düzce'de uygulamaya başlanacak olan Aile Hekimliği Projesiyle, 3 bin kişiye bir aile hekimi düşecek. Sistemde, koruyucu sağlık hizmetleri sisteminin esas dayanağı olan sağlık ocaklarını kapatılarak, aile hekimliği merkezleri adı altında yeniden düzenlemeye gidilecek. Pratisyen hekimler, aile hekimine; ebe, hemşire ve sağlık memurları da ?aile sağlığı elemanına' dönüştürülecek. Projede sağlık ocaklarının yürüttüğü gebe takibi, aşılama, ana ve çocuk sağlığı gibi koruyucu sağlık hizmetlerinden ?Aile Hekimi' sorumlu olacak.

3 bin kişiye bir hekim ve bir sağlık personeli düşecek şekilde hesaplanan ?Aile Hekimliği' projesinde, hekimler kendi bölgelerinde bulunan hastaları kayıt altına alacak. İlk olarak Düzce de uygulanmaya başlanacak proje, 2006 yılında merkez illerden başlayarak yaygınlaştırılacak.

Düzce'de aile sağlığı elemanı için açılan 180 kişilik pozisyona 160 sağlık personelinden 28'i, 104 aile hekimliği pozisyonuna da 80 pratisyen hekimden 71'i başvuruda bulundu.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber