Pala'dan okul müdürlerine: Yöneticilik, davası olanların yapabileceği bir iştir

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, okul müdürleri ile yaptığı sene başı değerlendirme toplantısında yöneticilik vurgusu yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yöneticiliğin zor bir görev olduğunun altını çizen Pala, "Yöneticilik, bilen adamların yapabileceği bir iş. Sancısı, kaygısı, davası olanların yapabileceği bir iştir. Aksi takdirde bu iş yapılmaz. Yükden başka bir şey olmaz." dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü 2012-2013 eğitim öğretim yılı sene başı değerlendirme toplantısını Şair Nabi Kültür Merkezi'nde yapıldı. Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, sorunların çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Pala, yeni atanan öğretmenlerdeki sinerjiye dikkat çekti. Öğretmenlere ciddi anlamda güven duyduğunu ifade eden Pala, ildeki bütün okul müdürlerine güvendiğini kaydeden Pala, birçoğunun şimdiden üst düzeylerde yöneticilik yapacak kapasitede olduklarını aktardı. Okul müdürlerine seslenen Pala, yöneticiliğin zorluğuna dikkat çekti. Pala, "Yöneticilik hakikaten bir ideal işidir. Yöneticilik, bilen adamların yapabileceği bir iş. Sancısı, kaygısı, davası olanların yapabileceği bir iştir. Aksi takdirde bu iş yapılmaz. Yükünden başka bir şey olmaz. Onu söyleyeyim. Fazla bir kazancınız yok. Ama varsa bir davanız, bir idealiniz bunu yapmalısınız. Bulunduğunuz yeni muhiti, çevreyi, semti, mahalleyi, şehri, kenti, ülkeyi değiştirmelisiniz. Lider yönetici budur. Yoksa mevcut statüko ile asla kişi tatmin olmaz, yetinmez. İyi yönetici sürekli değiştirir, sürekli görüştürür." şeklinde konuştu.

"ÖĞRETMENLERİN YOLUNU AÇIN"

Müdürlerden öğretmenlerin yolunu açmasını isteyen Pala, şu ifadelere yer verdi: "Ne olur siz de çok kıymet verdiğim öğretmenlerimizin yollarını açınız. Onlar da çocuklarımızın yollarını açsınlar. Onları bağırlarına bassınlar. Siz de onları bağrınıza basın, açın kucaklarınızı, gönül tel örgülerini bir bilge zatın dediği gibi ?ne olur açın; insanlara düşmanlık, kin, öfke niçin?' Bir gün hepimiz bu fani dünyada ömrümüzü tamamlayacağız. Ama sizler, bizler her zaman övüneceğimiz bir mesleğin icrası içerisindeyiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber