Sındırgı Belediyesi Bilgievi, öğrencilerin eğitim mekanı

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde hayırsever işadamı Remzi Çakar'ın belediyeye bağışladığı tarihi bina, öğrenciler için eğitim mekanı oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2008 yılında dönemin Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ın, İstanbul ziyareti sırasında Zeytinburnu Belediyesi'nin yaptığı bilgievlerini görmesinden sonra aynısını Sındırgı'da da yapmak istemesi üzerine Çakar, söz konusu binayı vermişti. Restore edilen tarihi bina, hizmet vermeye başladı.

Bilgievinin amacının, öğrencilerin internete kolay ulaşması ve zararlarından korunması olarak açıklandı. Bilgievinde öğrenciler için bilgisayar, satranç, çeşitli hikaye, roman, ansiklopedi ve dergilerden oluşan kütüphane mevcut. Dört yılda 816 üyeye ulaşan bilgievi, okulların yeni açıldığı şu günlerde oldukça hareketli. Öğrenciler, ödevlerini yapmak için soluğu burada alıyor. Sındırgı Belediyesi'nden bir görevli de çocuklara nezaret ediyor. Veliler de binanın kullanım hakkını veren hayırsever Çakar, bilgievine dönüştüren eski Başkan Yavaş ve bugün de faal olmasını sağlayan mevcut Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul'a teşekkür ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber