Meclis19 eylülde olağanüstü toplanıyor

Haber Giriş : 15 Eylül 2005 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Meclis'i 19 eylül pazartesi günü saat 15.00'de olağanüstü toplantıya çağırdı. Arınç, CHP'nin son günlerde artan terör olaylarını değerlendirmek üzere Meclis'i 21 eylül çarşamba günü olağanüstü toplantıya çağırma talebi üzerine TBMM'de temsilcisi bulunan siyasi parti genel başkanlarıyla görüştü.

TBMM Başkanı Arınç'ın, parti liderlerinin görüşü doğrultusunda Meclis'in 19 eylül pazartesi günü saat 15.00'de olağanüstü toplanmasına karar verdiği bildirildi.
İçtüzüğe göre, 19 eylül pazartesi günü birleşimin açılması için salonda 184 milletvekilinin hazır olması gerekiyor. Birleşim, yeterli çoğunlukla açılabildiği takdirde, Başkan, ilk önce çağrı yazısını okutacak ve bunun ardından ilgili konu görüşülecek. Konu üzerinde gerekli işlemler tamamlanınca, TBMM çalışmalarına devam kararı vermediği takdirde 1 ekimde toplanmak üzere tekrar tatile girecek. Artan terör eylemleri ve sokak gösterileri üzerine Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırma kararı alan CHP, TBMM başkanlığına bugün başvurmuştu.

ANAP ve DYP toplantıyı destekliyor

İktidar partisi destek vermese bile sayısal olarak muhalefet toplantı yeter sayısını bulabiliyor. CHP'nin olağanüstü toplantısına, ANAP ve DYP de destek verdiklerini açıklamıştı. İktidar partisi ise, CHP'nin Meclis'in yeni yasama yılına başlamasına bir hafta kala vereceği olağanüstü toplantı çağrısını, 'siyasi girişim' olarak değerlendiriyor.

AKP kurmayları toplantıya çok sıcak yaklaşmasa da Başbakan Erdoğan toplantıya destek verileceğini açıklamıştı. ABD'ye giderken açıklama yapan Erdoğan, "olağanüstü toplantı CHP'nin yasal hakkıdır. Ben de olumlu karşılıyorum. Arkadaşlarıma da söyledim. Toplantıyı engelleme yoluna gitmeyeceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber